Esquerra Unida presenta una interpel•lació a Johnson sobre el “demolidor” informe de l’AVETID

La gestió cultural del PP s'ha caracterizat pel clientelisme i el malbaratament. Els instruments de gestió cultural, com ara l'IVAM o Teatres de La Generalitat, s'han convertit en joguines en mans de personalitats que han acumulat un notable poder polític i una més notable encara manca de criteris ètics. El cas del teatre és molt rellevant. Sota la direcció d'Immaculada Gil-Lázaro, Teatres de La Generalitat ha esdevingut una mena de vampir que, en comptes d'impulsar el teatre valencià, li ha anat xuclant l'essència fins deixar-lo en un estat d'anèmia quasi terminal. Supressió del Circuit Teatral Valencià, produccions megalòmanes en mans d'artistes privilegiats, competència deslleial vers les sales privades, reducció al mínim la producció en valencià, endeutament galopant injustificat... Són sols alguns exemples d'una gestió nefasta que ara, amb les retallades, s'ha agreujat de forma terrible. Ja he parlat en alguna altra entrada de l'informe de l'associació d'empresaris del sector (AVETID). Ens dibuixa una imatge deplorable de la que algú ens hauria de donar explicacions. Ens trobem a la porta de la reestructuració de les empreses públiques del sector. Com a les de la resta de La Generalitat, la reestructuració té un objectiu clar: acomiadaments massius. Abans, però, la consellera Johnson hauria de retre comptes i anem a començar a demanar-los per ací, pel teatre. Les dimensions del sector (econòmiques i culturals) bé s'ho mereixen.

NOTA DE PREMSA

Torró demana explicacions a la consellera i la destitució de Gil Lázaro

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha presentat aquest matí una petició d’interpel·lació a la consellera Lola Johnson per a que aquesta “done la cara i comparega sobre el desficaci en la gestió en Teatres de la Generalitat: sobre els diners malbarats, la poca transparència, els retardaments en les ajudes o el deteriorament de les companyies, per mencionar sols alguns dels problemes. L’anàlisi econòmic elaborat per l’Associació Valenciana d’Empreses Productores de Teatre i Circ (AVETID) és demolidor i deixa palesa la nefasta gestió de Gil Lázaro en els últims anys al front de Teatres. Caldria apartar-la d’una vegada per totes d’una institució que ha acabat deixant en la UCI”.

Torró ha lamentat que Teatres de la Generalitat “estiga en aquestos moments absolutament manipulada, i oferint megaproduccions que haurien de deixar-se al sector privat. Gil Lázaro s’ha dedicat a instrumentaritzar-la i a acumular un deute galopant que poc té a veure amb la gestió directa dels teatres”. El parlamentari d’esquerres acusa a la directora de Teatres de “guiar-se per criteris partidistes i interessats i no per la gestió cultural justa i equilibrada”.

Per a Esquerra Unida, “cal un gir copernicà en la política cultural del Consell. La gestió del PP està deixant a les arts escèniques valencianes en una situació extrema. Estan absolutament desprotegides, i mereixem depuració de responsabilitats i saber què pensa fer Johnson al respecte”, reclama.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)