EU reclama la creació d’una comissió parlamentària en matèria de política forestal

Hui mateix (la nota és, però, d'ahir) els bombers de Castelló demanaven als nostres regidors de la zona la creació d'una comissió d'investigació sobre el incendi. Nosaltres ja hem demanat que es cree a Les Corts una comissió d'estudi que podria, així mateix, fer una anàlisi sobre el que ha passat a aquests incendis, veure les deficiències i proposar millores en la resposta immediata així com en la prevenció a més llarg termini. De fet, agrònoms, forestals i ecologistes han estat parlant de què és el que s'havia d'haver fet i què és el que s'hauria de fer. Tret d'algunes discrepàncies, el cert és que cada vegada hi ha més coincidències entre tècnics i activistes. I hi ha una coincidència per damunt de totes: l'administració no està fent el que caldria.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que aquesta comissió “és imprescindible després de la catàstrofe forestal que hem viscut. Està clar que la política forestal que ha desenvolupat fins el moment el govern valencià ha estat deficient, i agreujada, a més, amb retallades. L’horitzó que es presenta ara és summament complicat, tal i com ja han assenyalat els experts, per això considerem vital que siguen aquestos experts, junt a les organitzacions ecologistes, afectats pels incendis i altres membres de la societat civil en general, els que guien a través d’una comissió d’estudi en Les Corts al Consell en una gestió que recupere el patrimoni perdut i pose les bases per a una política forestal adequada”.

Torró afirma que els comunicats publicats pels Col·legis d’Enginyers de Monts i d’Enginyers Agrònoms, “són demolidors i molt clarificadors sobre la necessitat de exercir un canvi radical de la política forestal. Ambdós adverteixen sobre el altíssim risc de més incendis i posen en dubte la gestió duta fins ara”.

El parlamentari d’esquerres demana que siga “aquesta comissió la que obriga un debat social preceptiu per a que el govern valencià exercisca una política forestal que protegisca de debò el nostre patrimoni ecològic, amb recursos humans i materials, així com es realitze una reforestació adequada de les zones afectades pels incendis”, apunta Torró.

Esquerra Unida presentarà aquesta iniciativa parlamentària en Les Corts, per a que “el més prompte possible es puga conformar aquesta comissió que puga treballar colze a colze amb el govern”, subratlla Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)