EUPV fa una crida a la ‘Rebel•lió Democràtica’ contra les retallades del PP mitjançant la recollida de signatures per a la celebració d'un referèn

Hui hem eixit al carrer per demanar signatures per a exigir un referèndum contra les retallades. És una acció d'Esquerra Unida a tot l'estat espanyol emmarcada en la mobilització que, de moment, ens durà a la gran marxa sobre Madrid del dia 15 de setembre. Recorde poques vegades que haja costat tan poc aconseguir que la gent signara a petició d'un partit polític. El cabreig del personal és de dimensions considerables. El repte és aconseguir transformar-lo entre tots en l'energia amb la que construir un nou futur.

NOTA DE PREMSA

Dirigents, càrrecs públics i militants tant d'Esquerra Unida a nivell estatal com d'Esquerra Unida del País Valencià han eixit hui als carrers i places de les principals ciutats i municipis de tota Espanya amb l'objectiu de fer una crida a la ciutadania per a iniciar una ‘Rebel·lió Democràtica’. Més de 100 taules en tot el país i 40 al País Valencià han posat en marxa aquest mateix matí la campanya ‘Crida per a una Rebel·lió Democràtica. Consulta popular’ que té com a finalitat la recollida de milers de signatures per a exigir al Govern Central la convocatòria d'un referèndum sobre totes les mesures il·legítimes anunciades pel president Mariano Rajoy.

En la ciutat d’Alcoi s'ha muntat una taula que ha comptat amb la presència del diputat d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, dels coordinador local d’Esquerra Unida, Diego Fernández, així com de nombrosos militants i simpatitzants que han explicat als ciutadans i ciutadanes les vertaderes conseqüències de les mesures anunciades pel PP.

“Hui Esquerra Unida del País Valencià demana que tota la ciutadania se sumeix a una rebel·lió democràtica per a fer front i derrotar a les polítiques del PP que estan desmuntant l'Estat del benestar”, ha declarat Lluís Torró, qui ha afegit que “estem davant una reculada democràtica sense precedents que pretén que la veu de la ciutadania no estiga representada en tota la seua pluralitat en les institucions, desmuntar el sistema públic de sanitat i educació, acomiadaments o jubilacions més barates, entre unes altres, i, per tot açò, davant aquesta situació d'emergència social i econòmica, és necessari que les ciutadanes i els ciutadans reaccionen i exigeisquen un referèndum per a sotmetre a votació les mesures il·legítimes del Govern de Rajoy”.

Per la seua banda, Diego Fernández ha fet referència a les conseqüències que per als Ajuntaments tindran les modificacions de 14 articles de la Llei de Bases de Règim Local per a adaptar aquest text a la nova Llei d'Estabilitat Pressupostària. “Es tracta d'una volta de rosca al municipalisme espanyol limitant la seua capacitat de gestió, el contingut constitucional del principi d'autonomia local i eliminant la definició constitucional dels Ajuntaments com a part de l'Estat”, ha explicat el coordinador.

segons han informat tots dos dirigents d'esquerres, està previst que el pròxim 15 de setembre es realitze a Madrid una concentració d'un milió de persones per a demanar la celebració d'un referèndum sobre totes les mesures il·legítimes anunciades pel president Mariano Rajoy. “En el cas que el PP decline aquesta petició, tant Esquerra Unida a nivell estatal com EUPV a el País Valencià, eixirem al carrer per a impulsar un referèndum simbòlic que permeta als ciutadans i ciutadanes exercir el seu dret al vot”, ha manifestat el diputat Lluis Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)