A Fabra se li hauria de caure la cara de vergonya de vindre a Alcoi a penjar-se medalles

Torró critica la nefasta política industrial del Consell i l'abandonament de les infraestructures i del transport

El diputat i portaveu adjunt d'EUPV en Les Corts, Lluís Torró, s'ha referit hui a la visita del president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, a Alcoi. Per a Torró, Fabra està fent "un exercici de pura propaganda, aprofitant-se dels èxits particulars per agranar cap a casa", en referència a la visita programada a una empresa a Alcoi. De fet, ha afegit, "aquestes empreses han triomfat a pesar de la política industrial de la Generalitat, que s'ha passat any i anys desarmant-la, apostant per la construcció, fomentant les deslocalitzacions d'empreses i limitant-se a presentar estratègies de retallar i apegar sense el més mínim recolzament pressupostari", ha recordat Torró. El diputat d'EUPV també ha criticat l'empitjorament de la política industrial en el context de les retallades i amb l'asfíxia als Instituts tecnològics a causa dels impagaments i les reduccions de les subvencions i de les línies d'ajuda".
 
Per al diputat i portaveu adjunt de la formació d'esquerres, "a escala general, està molt bé que Fabra recolze amb la seua visita empreses punteres, però el problema és que això és pura propaganda: aprofitar-se'n dels èxits particulars per agranar cap a casa". Torró ha assenyalat que l'empresa Korott és "un bon exemple de les oportunitats que ofereix la diversificació industrial sobre la base d'un teixit productiu ja existent i imbrincant-se amb el sistema de formació professional". A més, ha recordat, va començar al caliu d'un CEEI de la xarxa IMPIVA.
 
Front a les retallades, Torró ha proposat una autèntica política industrial "amb dotació pressupostària suficient i orientada al recolzament als sectors tradicionals com a punt de partida per a la diversificació industrial i la innovació i apostant decididament per l'I+D+I".
 
El diputat d'esquerres també ha criticat la manca d'inversió en el transport ferroviari, deixant morir la línia Xàtiva-Alcoi per l'incompliment del conveni: abans per victimisme i ara per estratègia política d'un PP que ofega l'economia en general, però que ho fa amb especial intensitat en les comarques industrials de l'interior". "Sense tren no hi ha futur", ha assenyalat Torró.
 
Finalment, el diputat de la formació d'esquerres s'ha referit a la situació urbanística del polígon industrial objecte de la visita: "és un desastre urbanístic", ha assegurat. "Es va fer malament i no s'ha complit la Declaració d'Impacte Ambiental", ha assegurat. "El resultat és que hi ha esllavissaments continus i una greu manca d'infraestructures, com per exemple internet d'alta velocitat", ha explicat Torró. "El més greu és que l'accés principal al polígon està impracticable i, ateses les característiques orogràfiques les alternatives són molt dolentes. Resultat: ena empresa puntera a un polígon quasi tercermundista malgrat tindre a penes deu anys. L'Ajuntament no pot fer front a l'obra a causa dels impagaments de la Generalitat, que ja va ajudar a reparar l'accés en una altra ocasió", ha explicat el dirigent d'esquerres. Torró conclou: "Cal exigir a Fabra que siga el Consell qui resolga el problema dels accessos al polígon".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)