Bonig ha anat a Brussel•les d'agent immobiliària

El dilluns Isabel Bonig va fer un viatget a Brussel·les per a presentar davant les institucions europees el projecte de reforma de la legislació urbanística valenciana. Supose que la idea original (o almenys la justificació) seria la de torcar la mala imatge que aquesta legislació té per allà. És certament irònic el fet que els polítics del PP hagen tret tant de pit amb la legislació en vigor, acusant de mala fè els qui la criticaven, i que ara vagen a Europa a dir: "ja està, ho hem corregit". Però no era ja la millor? El que passa és que els ha traït la boca. Els titulars de la premsa no deixen cap dubte: la consellera aconsellava (calla: no serà la seua funció?) els inversors europeus que ara era el moment de comprar habitatges al nostre país. I és que eixa és la seua veritable intenció: protegir els interessos de les grans constructores i els bancs. Així ens llueix (i ens lluirà si no canvien molt les coses) el pèl.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts acusa a la consellera de presentar la nova llei urbanística valenciana, “com si fos la portaveu de les grans empreses immobiliàries i constructores, intentant el passat dilluns a Brussel·les vendre un negoci, els dels habitatges. És injustificable que aquest govern continue apostant pel mateix model productiu: el de beneficiar a les grans empreses, i de pas als bancs que tenen els crèdits d’aquestes”, critica.
 
Torró descriu que la llei contempla “punts inacceptables, com la supressió del poder als ajuntaments o el manteniment d’una part important de l’urbanisme en mans de la iniciativa privada, fet que provocarà que les actuacions siguen més opaques”.
 
El parlamentari, a més, descriu que a la nova normativa “apareixen seriosos forats, alguns ja aprovats en el projecte de llei, com per exemple les actuacions territorials estratègiques, les quals permetran introduir criteris de discrecionalitat a l’hora de fer actuacions i seran l’excusa perfecte per a projectes desorbitats”.
 
Per a Esquerra Unida, els criteris urbanístics en la nova llei “segueixen marcats pel curt termini, i per la consideració de la construcció com el sector bàsic, quan aquest ha de ser llarg termini i han d’imperar els criteris d’equilibri territorial, la preservació del medi ambient i la promoció d’un nou model econòmic”, apunta Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)