Cal que el Consell que extreme les mesures de prevenció de cara les pluges de la tardor

Reprenc la tasca "bloggera". Disculpeu però he estat un mes de vacances de xarxes socials. Com podreu comprovar acabe de penjar una desena de notes de premsa que hem anat fent al llarg d'aquest mes d'agost. Hi ha hagut de quasi tot, des de temes laborals fins la CAM o la política industrial. Malauradament ha predominat el tema dels incendis, molt marcats per la seua recurrència i, particularment, per l'incendi de La Torre de les Maçanes-Penàguila i l'accident (?) que ha provocat dues víctimes mortals i alguns ferits. Podeu llegir-ho a les entrades anteriors. Aquesta nota també té a veure amb els incendis però en una altra vessant. Les condicions meteorològiques de la tardor que ens vé damunt pinten a pluges torrencials després d'un estiu tòrrid. I si la pluja és imprescindible per que es pose en marxa la regeneració espontània de les zones cremades, si és torrencial pot provocar greus problemes d'erosió i incrementarà els riscos d'inundacions. Caldrà posar-se les piles per minimitzar aquests riscs, no us sembla?

NOTA DE PREMSA

Torró alerta sobre el risc que els residus arrossegats dels grans incendis de l’estiu provoquen inundacions

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha demanat al govern valencià una atenció “extrema i profunda en aquestos moments de les mesures que han de prendre’s per abordar la situació post-incendi. Ens preocupa moltíssim la tardor que s’aproxima i de la qual ja hem tingut algun episodi avançat de fortes pluges durant els passats dies. El Consell ha d’estar summament alerta perquè els incendis ocorreguts aquest estiu poden fer que s’arrosseguen molts residus cap als rius i això pot suposar inundacions i avingudes en les comarques més baixes”, adverteix.
 
El diputat d’esquerres demana al Consell que mantinga “contacte estret durant tota la tardor amb organismes coneixedors de quins poden ser aquestos riscos, com puga ser la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. S’han de posar en marxa totes les inversions necessàries per minimitzar tots els efectes possibles”, reclama Torró.
 
Esquerra Unida subratlla també que les mesures de prevenció han de contemplar a més de les zones altes i barrancs, les zones inundables amb risc d’avingudes, “per això exigim que s’actualitze d’una vegada per totes i s’executen i agilitzen les obres pendents del Pla de Prevenció de Risc contra les Inundacions (Patricova)”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)