Cal tancar cautelarment de l'abocador de "Les Canyades" a El Campello

Aquest matí hem presentat la iniciativa als mitjans de comunicació a les portes de l'abocador. L'olor era insuportable. No exagere gens. Picor a la gola, lleugera sensació de mareig i malestar general. Un barri residencial de El Campello es veu obligat a engolir-se aquests efluvis tots i cadascun dels dies. I no vull pensar amb el que estaran passant els treballadors de la planta que gestiona FCC. La situació de l'abocador (sí, hi ha una planta, però no pot ser que tracte ni una mínima fracció dels residus que li arriben, impossible) és un despropòsit que atempta al principi de proximitat. La zona que comprén (les dues marines) fa que li arriben deixalles des de més de 100 kms. de distància. El Campello, que és l'únic municipi de l'Alacantí d'aquesta zona, és el punt més meridional de tots. I, a més, rep, com la resta dels abocadors del sud del país, altres residus procedents de les comarques del N. Amb la presentació de mocions a tots els municipis de la Zona XV des d'EUPV pretenem que les institucions i la ciutadania implicats prenguen consciència del gravíssim problema ambiental i sanitari i se sumen a la reivindicació per a resoldre-lo. El PP ens furta la salut de més maneres que no són solament la privatitzacio i els retalls en la sanitat pública. Pregunteu-li-ho als veïns de El Campello.

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida presenta en els 52 municipis que configuren el Consorci del Pla Zonal de Residus Zona XV una moció sol·licitant el tancament cautelar de l'abocador
 
El passat dia 13 de setembre de 2012 en el ple extraordinari del municipi del Campello, es va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Conselleria d'Infraestructura, Territori i Medi ambient el tancament preventiu de la planta de tractaments de residus “Les Canyades” sobre la base de l'informe remès per SOCIENGINYERIA, S.L. empresa que afirma ha quedat comprovada l'exposició dels veïns a una contaminació, química, odorífera i nociva molt elevada i molt freqüent, per la qual cosa existeix un risc evident per a la salut i aconsella que no s'autoritze el funcionament de la planta.
 
Els 52 municipis adscrits al Pla Zonal XV pertanyen a les comarques de la Marina Alta, la Marina Baixa, i de la comarca de l'Alacantí, solament el municipi del Campello, en el qual se situa la planta de tractament de residus. A la formació d'esquerres sempre li ha resultat bastant sospitós la implantació d'un tercer macroabocador en la mateixa comarca, sent la instal·lació de Les Canyades la més insòlita ja que solament el municipi on se situa utilitza aquest servei.
 
Esquerra Unida considera que de la mateixa manera que celebraven la inauguració d'aquesta planta de tractament de residus els representants dels diferents ajuntaments que componen el consorci, també han de ser conseqüents ara i implicar-se en les afeccions tòxiques de la seua brossa, les quals, estan suportant els veïns del Campello.

El portaveu adjunt d'EU en Les Corts Valencianes, Lluís Torró recorda que fa molt temps que els veïns es queixen d'un mal funcionament de la planta per les seues olors i abocament de lixiviats, posant diàriament la salut de la població en risc, com pel que sembla corrobora l'empresa denunciant. També qualifica com a “disbarat general” la política de residus del Consell pel preu que estan pagant les comarques del sud, per l'acceptació d'abocaments de residus de tot el país i fins i tot d'altres països, pels nivells misèrrims de tractament i reciclatge, o l'obsessió perquè les incineradores són una pretesa solució final.

Comentaris

  1. Good write-up, I’m regular visitor of one’s web site,
    maintain up the

    nice operate, and It's going to be a regular visitor for a long time.

    My page; Alicante Costa Blanca Spain

    ResponElimina
  2. Sorry. Excuse me for my english and for the delay. I finish to see the comment. Thank you by your assessments.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)