Castellano hauria de dimitir per la seua més que òbvia negligència

Tornem als incendis, en pocs dies 5. No vull insistir però cal recordar que l'actitud del PP en els incendis de 1994, quan governava el PSOE, va ser histèrica. Amb molta raó, van demanar la dimissió de gatets i gossets i van denunciar la manca de mitjans. Però clar, el que val per als demés no val per a ells. Encara que cada vegada que es parla de qualsevol tema (i en aquest cas, probablement, més) són capaços de recordar el Neanderthal (si va tindre algun espai de poder i, clar, no era del PP), són incapaços d'assumir cap tipus de responsabilitat, mai. Sempre hi ha algun altre culpable. Tant és, Zapatero o la meteorologia. El pitjor no és aquesta actitud mesquina i covard, el pitjor és que fins ara els ha donat rèdits en forma de majories absolutes.

NOTA DE PREMSA

Torró demana explicacions sobre les denúncies de manca de mitjans d’extinció en l’incendi de Chulilla

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat que les aproximadament 60.000 hectàrees cremades al País Valencià “és una xifra més que escandalosa per a que el conseller Castellano continue en el càrrec. Les critiques sobre la manca de mitjans per a sufocar les flames de l’últim incendi a Chulilla, no fan més que corroborar encara més la dolenta gestió del Consell i les conseqüències tan greus que comporten una política de retallades”.
 
Torró acusa al Consell d’executar una política “irresponsable” en la prevenció d'incendis. “En els últims mesos, per a més inri, Castellano no ha sabut ni corregir ni augmentar els recursos i mitjans. El que ha passat es veia vindre, són dos anys seguits de retalls", ha declarat.
 
El parlamentari d’esquerres ha assenyalat al conseller Serafín Castellano com a responsable “d’una política sota mínims, que ha col·locat el nostre patrimoni natural en una situació de perillositat tremenda, i damunt Castellano no sap rectificar les seues errades. Per tant, ja és hora que se’n vaja a sa casa.
 
Per a Esquerra Unida, hi ha una “absoluta insuficiència en personal d’extinció, i una manca de planificació en matèria de prevenció que no pot realitzar-se perquè no hi ha recursos. “Les retallades del govern del PP s’han encebat totalment en aquesta matèria”, subratlla Torró. Esquerra Unida ha reclamat al Consell explicacions sobre les nombroses denúncies sobre la manca de mitjans per a l’extinció en l’últim incendi, tal i com ja va ocórrer en el de l’Alt Palància i Dos Aigües.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)