El Consell ha d'extremar els recursos i mitjans d’extinció del foc en Chulilla

La Serrania el diumenge, hui Benicolet. I abans van ser La Torre de les Maçanes, Mariola, Gata, Cortes, Andilla,... No són els únics, però sí els més forts. Confluència astral: estiu càlid, sec i... retalls a dojo en prevenció i extinció. Les dimensions que han assolit alguns incendis sols s'explica per una manca de reacció adequada i la insuficiència dels mitjans emprars. Però no reconeixeran mai les seues responsabilitats. No s'hauria de permetre un govern així.

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “Una vegada l’incendi estiga extingit exigirem al Consell reflexió, assumpció de responsabilitats i respostes”

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV, Lluís Torró, ha mostrat la seua preocupació per l’incendi en Chulilla. “El Consell ha de doblar esforços, tots els possibles, per controlar el més prompte possible unes flames que lamentablement estan fent-nos recordar la catàstrofe d’aquest estiu a l’interior de València i a l’Alt Palància. Una vegada extingit exigirem al govern valencià que reflexione, que assumisca responsabilitats, i que actue. Ens preocupa la política sota mínims de prevenció que ha fet el Consell i les conseqüències que ara, amb el foc encès, té sobre la superfície forestal del País Valencià”, remarca.
 
Torró afirma que la retallada brutal de mitjans de prevenció i extinció d’incendis, “deixa en una situació d’extrema vulnerabilitat el nostre patrimoni mediambiental. Per això, exigim que s’augmente d’immediat els recursos, mitjans i personal dedicats a l’extinció i prevenció d’incendis, per possibilitar d’un costat que s’acabe amb les flames enceses, i per altre per evitar que un foc com el de Chulilla es repetisca en breu o de manera simultània”; subratlla.
 
El grup parlamentari d’esquerres ha reclamat la compareixença del conseller Castellano en Les Corts per a que explique les circumstàncies en les què s’ha produït el foc a la comarca dels Serrans, així com quins ha estat els dispositius que estan emprant-se per a l’extinció del foc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)