El deute del Consell amb els instituts tecnològics reflexa una perillosa desídia per no canviar de model productiu

Hi ha pocs dubtes que sols eixirem del pou on estem si canviem el nostre sistema productiu. La crisi és brutal i posa en qüestió els fonaments del sistema econòmic. Però, a més, ací al País Valencià, la crisi és especialment greu a causa de les profundes modificacions que ha sofert la nostra estructura econòmica durant els darrers 15 anys. Les dificultats dels anomenats sectors tradicionals industrials es van resoldre mitjançant una fugida endavant: l'aposta per la construcció. Tota la xarxa de recolzament a la petita i mitjana empresa (base del teixit productiu valencià) ha estat progressivament marginada per l'administració pública. I ara, quan arriben els retalls, se'ls ha aplicat la tissora amb especial manca de visió de futur. Ens aboquen a la misèria de manera cada vegada més evident. Tot per omplir més encara les butxaques d'unes poques dotzenes de privilegiats. És tràgic.

NOTA DE PREMSA

EU adverteix que els impagaments “s’estenen per tot arreu i estan posant en perill la vida de moltes empreses que aposten per la I+D+i, per exemple les de l’Alcoià”

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts manifesta que el deute de la Generalitat amb els instituts tecnològics “és una mostra significativa de la desídia que ha tingut i té el govern del PP cap la I+D+i. Considerem una vergonya que eixe deute ascendisca a 51 milions d’euros i que eixos diners hagen anat els últims anys a potenciar altre model econòmic, el basat en la rajola, en els grans esdeveniments, deixant de costat l’impuls industrial”, critica i afegeix: “ara, a més eixa desídia s’ha ampliat inclús cap als empresaris, que en molts casos, són els que desenvolupen els programes d’I+D+I”.
 
Torró ha criticat durament que el Consell “estiga disposat a deixar morir la xarxa valenciana d’instituts tecnològics, cercenant així el teixit industrial valencià. El que hauria de fer és justament el contrari, potenciar-lo per a que siga el motor veritable del reflotament econòmic. El paper d’aquests instituts és clau per a la qualitat i la transferència tecnològica, i hauria de ser la base d’un futur Institut Tecnològic Valencià”.
 
Esquerra Unida reclama al conseller Buch que modifique la seua direcció, “encaminada a condemnar al retall i a l’ostracisme a aquestos instituts. És intolerable que es llave les mans respecte la situació econòmica que travessen, creada pels impagaments de la Generalitat, i que a més, no tinga ni l’educació de contestar les cartes que li envien”, lamenta el diputat.
 
Torró ha anunciat que presentarà iniciatives parlamentàries per exigir el pagament del deute del Consell amb els instituts, “així com les empreses que també pateixen els impagaments i estan arribant a una situació límit, tal i com ja ha denunciat la patronal de l’Alcoià. Cal recordar que moltes d’aquestes són impulsores de projectes de l’Impiva i de I+D+i”, incideix.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)