L'Església no ha de cobrar entrades per a les visites dels temples restaurats amb fons públics

Els governs del PP i del PSOE, ací i allà, han estat semprem exquisits en el seu tracte a l'Església Catòlica com a institució. Subvencions, exempcions, participació als impostos i privil·legis variats han estat sempre a l'agenda política del bipartit. La laïcitat de l'estat no ha estat mai una de les prioritats. Al País Valencià, el govern del PP, a més, ha abocat un sac de diners per a la restauració de béns eclesiàstics a través del programa anomenat "La Llum de les Imatges". Té l'Església dret a cobrar entrada per a la visita de temples restaurats amb diners públics? Resulta, com a mínim, clarament discutible. D'això va la iniciativa de la que parlem a la nota.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha anunciat la presentació d’una Proposició No de Llei per a reclamar al Consell que impedisca el cobrament d’entrades per a visitar el patrimoni que ha estat restaurat amb diners públics, com és el cas de la Catedral de València.
 
Torró afirma: “A l’igual que ha fet la Junta d’Andalusia, creiem que és una iniciativa justa. Considerem, a més, que els valencians estan repagant per entrar a aquestos edificis”.
 
El diputat d’esquerres considera que aquesta iniciativa “és del tot raonable. La ciutadania no pot pagar dos vegades pel mateix. I en tot cas, tampoc té sentit que siga l’Església la què cobra, sinó hauria de ser l’Estat o la Generalitat, que és qui posen els diners per restaurar”, subratlla. Torró conclou: “no pot ser que l’Església continue tenint els privilegis i beneficis que té des de tots els àmbits”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)