diumenge, 9 de setembre de 2012

L'Església no ha de cobrar entrades per a les visites dels temples restaurats amb fons públics

Els governs del PP i del PSOE, ací i allà, han estat semprem exquisits en el seu tracte a l'Església Catòlica com a institució. Subvencions, exempcions, participació als impostos i privil·legis variats han estat sempre a l'agenda política del bipartit. La laïcitat de l'estat no ha estat mai una de les prioritats. Al País Valencià, el govern del PP, a més, ha abocat un sac de diners per a la restauració de béns eclesiàstics a través del programa anomenat "La Llum de les Imatges". Té l'Església dret a cobrar entrada per a la visita de temples restaurats amb diners públics? Resulta, com a mínim, clarament discutible. D'això va la iniciativa de la que parlem a la nota.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha anunciat la presentació d’una Proposició No de Llei per a reclamar al Consell que impedisca el cobrament d’entrades per a visitar el patrimoni que ha estat restaurat amb diners públics, com és el cas de la Catedral de València.
 
Torró afirma: “A l’igual que ha fet la Junta d’Andalusia, creiem que és una iniciativa justa. Considerem, a més, que els valencians estan repagant per entrar a aquestos edificis”.
 
El diputat d’esquerres considera que aquesta iniciativa “és del tot raonable. La ciutadania no pot pagar dos vegades pel mateix. I en tot cas, tampoc té sentit que siga l’Església la què cobra, sinó hauria de ser l’Estat o la Generalitat, que és qui posen els diners per restaurar”, subratlla. Torró conclou: “no pot ser que l’Església continue tenint els privilegis i beneficis que té des de tots els àmbits”, critica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada