El Consell arribar molt tard en l’increment de mitjans per a l’extinció d’incendis

Sorpresa! El Consell va publicar ahir al DOCV una licitació per a contractar més brigades i helicòpters per a l'extinció d'incendis. La sensació que ens estan prenent el pèl de forma continuada és terrible. El conseller va veure que ens ofereix molta informació. Fals. A les seues compareixences públiques (ja siga a Les Corts o davant la premsa) tracta d'abrumar al respectable amb xifres a dojo i detalls. Però de forment ni un gra. Com explicaràn ara aquesta licitació?

NOTA DE PREMSA

El DOCV publica hui una licitació per a la contractació d’helicòpters i brigades estimada en 80 milions d’euros

El diputat d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró ha lamentat que la Conselleria de Governació arribe “tant tard a l’extinció d’incendis que tingueren lloc aquest estiu”. La publicació hui mateix en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, de la contractació d’un servei d’helicòpters i brigades per a l’extinció d’incendis, per a servei sanitari, coordinació i emergències i coordinació policial, “és la constatació d’allò que portem molt de temps advertint des d’EUPV: que és abans del foc quan s’ha d’estar preparat. Els mitjans arriben, però molt tard”.
 
Torró saluda la inversió de vora 80 milions d’euros d’aquestos serveis que augmentaran els mitjans d’extinció dels incendis, així com els de coordinació i atenció sanitària. “És trist veure que aquestos mitjans arriben ara, i no en abril o en maig passat, quan podien haver sigut útils per atendre els terribles incendis que hem viscut. El Consell no pot eximir la seua responsabilitat al respecte. És la constatació que no havien fet els deures quan tocava”, critica.
 
El parlamentari afegeix: “els incendis s’apaguen en hivern. I està més que clar que ni la Conselleria de Governació ha fet les polítiques de prevenció que tocava, com tampoc la Conselleria de Medi Ambient ha contribuït amb una política forestal necessària. Esperem que darrere d’aquestes mesures publicades al DOCV vinguen moltes més”, reclama.
 
Torró, a més, recorda que encara falta per saber quants diners ha costat la campanya d’incendis d’enguany. “El conseller Castellano encara no ens ha donat a conèixer els comptes”, subratlla.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)