La consellera Bonig dóna respostes tautològiques

Ja sabeu, de l'estil de "el cavall blanc de Santiago era blanc". I es queden més amples que llargs. A finals de l'any passat VAERSA (la Conselleria de Medi Ambient, vaja) va obligar als treballadors de VAERSA a acceptar unes noves condicions de treball. L'alternativa, ja sabeu, "adjunto, sirena y puerta" (disculpeu la broma antediluviana extreta de l'Un, dos, tres). Els van forçar a acceptar unes "novacions" de contractes que suposaven acceptar una reducció del temps de treball. Un Expedient de Regulació d'Ocupació encobert en tota regla. El resultat, que els espais naturals es troben sense gent suficient, no sols per fer les funcions habituals (manteniment, recerca, etc.), sinó que ni poden atendre l'atenció als visitants. Ja vam denunciar aquest fet en el Puigcampana i, més tard, al Carrascal. I hi vam preguntar. La resposta: se'ns riuen a la cara. No responen a res del que se'ls pregunte. És descoratjador...

NOTA DE PREMSA

Torró (EUPV) a Bonig: “Per a dir una estupidesa, millor quedar-se callat”

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró ha criticat “l’actitud irresponsable” de la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient que “es fa la sueca quan ha de respondre a qüestions delicades”. Torró va registrar una pregunta escrita interessant-se per la política laboral de la Conselleria en relació al Parc Natural El Carrascal de la Font Roja on, durant els mesos d’agost i setembre hi ha hagut dues persones dimarts, dimecres i dijous i una persona la resta de dies de la setmana, ha recordat el diputat. En la seua resposta, Bonig assegura que “els parcs naturals de la Comunitat Valenciana compten amb personal adscrit per a la seua atenció”. “Per a dir eixa estupidesa, millor quedar-se callat”, ha assenyalat Torró.

La consellera de Medi Ambient també indicava que “el personal adscrit al Parc Natural del Carrascal de la Font Roja desenrotllarà el seu treball habitual sense que es modifique el contingut de les seues funcions”. “La retallada de treballadors de VAERSA és un Expedient de Regulació d’Ocupació encobert fet sota la disfressa legal de les novacions de contractes que els treballadors de VAERSA es van veure obligats a acceptar”, ha afegit. Per al parlamentari autonòmic, “insulta a la intel·ligència de la ciutadania pretenent fer-nos creure que aquesta retallada brutal no té cap conseqüència. I ens fa tremolar pensar el que passarà quan s’aplique l’ERO autèntic que estan a punt d’aprovar”. Per a Torró, la situació al Parc de la Font Roja durant aquest estiu “ha estat molt crítica” amb una manca palmària de treballadors, ha declarat. El diputat d’esquerres ha criticat la resposta “surrealista” de Bonig, “en la seua línia habitual”, ha afegit. Per a Torró, “per a contestar una estupidesa, val més no contestar”.

Comentaris

  1. Alguien debería hacer la cuenta de cuántas personas se han despedido desde 2011 y ahí sí se vería que es un ERE encubierto.
    Para poder demostrarlo sería necesaria la relación de puestos de trabajo, y en esto la empresa también se hace la sueca. Todavía no ha publicado la relación de puestos de trabajo con sueldos etc...

    Otra pregunta interesante sería en qué condiciones se ha despedido a gente desde 2011, con qué indemnizaciones, qué juicios se han ganado por improcedente, por qué se calcularon mal finiquitos.... quienes han sido los responsables de la mala gestión y de las contrataciones ilegales que durante mas de 10 años se han hecho en la empresa, quiénes han sido los responsables de los gastos en abogados y por qué no se han depurado responsabilidades y en su lugar se han despedido con indemnizaciones millonarias ¡siempre ha habido clases en esa empresa!

    ResponElimina
  2. Gracias por tus apreciaciones. Trataré de convertirlas en preguntas parlamentarias y a ver qué sale. Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)