Senyora Císcar, és un moment excel·lent per a dimitir

El cas rocambolesc que ha destapat la polícia sobre la màfia xinesa que es dedicava a la indústria (molt lucrativa) de l'evasió i el frau fiscal. Més enllà de les anècdotes resulta increïble que es puguen organitzar xarxes d'aquestes dimensions quasi a la llum del dia durant anys i anys. Em sembla que hi ha un cert component propagandístic en tot aquest assumpte. Quina casualitat que siguen xinesos! Perquè Hisenda i la policia no s'apliquen amb la mateixa diligència a la persecució del frau fiscal fet pels "nacionals" (en molts casos el terme segur que es pot emprar en el doble sentit). I resulta que tenim una branca valenciana. L'ara famós Gao Ping (mira que em costa no confondre'l amb Yao Ming, es nota que sóc aficionat al bàsquet) va fer suculents negocis amb obres d'art. L'art és una mercaderia que, malauradament, aprofita per a afers que no hi tenen res a veure (normalment relacionats amb a bugaderia financera). El que no estranya gens és que l'IVAM i Consueo Ciscar hi estiga implicada. Una més. Quants desproposits més li tolerarà el PP fins que se'n vaja a casa o la tiren?

NOTA DE PREMSA

EU demana a Consuelo Císcar que mostre tots els expedients de les relacions de l’IVAM amb el cap de la màfia xinesa

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró ha declarat que la situació de l’IVAM ha arribat a un “punt de no retorn” gràcies a la nefasta gestió de Consuelo Císcar. Torró ha instat a Císcar a que independentment del que faça la Conselleria de Cultura, siga valenta i si no té res que ocultar que mostre públicament tota la documentació de les relacions comercials entre el museu i el presumpte cap de la màfia xinesa. “Ens arriben comentaris inquietants sobre les compres de l’IVAM i sobre l’exposició a Xina. Per això demanem directament a Consuelo Císcar que mostre públicament tota la documentació a l’oposició, així podrem comprovar quina és la situació”, ha declarat Torró, qui també ha recordat que l’ex conseller de Solidaritat, Rafael Blasco, va mostrar la documentació a la premsa i l’oposició quan va esclatar el cas de la cooperació.
 
El parlamentari ha recordat que el mercat de l’art “no és aliè” al blanqueig de diners: “és sabut que el mercat de l’art ha servit tradicionalment per a finalitats que estan lluny de la bellesa pictòrica i prop del color dels diners”. Torró ha recordat el cas de l’ex tresorer nacional del PP, Luís Bárcenas i de la seua esposa, que van al·ludir a una venda de quadres per a justificar summes de diners no justificades a priori.
 
Per a Torró, la directora de l’IVAM ha convertit el museu en “una cova de freaks”. “No sols ha perdut el prestigi que tenia, sinó que gràcies a les fosques relacions comercials amb presumptes mafiosos, la imatge de l’IVAM s’associa ara a una trama de blanqueig”, ha criticat el parlamentari autonòmic. “És un moment excel·lent per a dimitir”, ha etzibat Torró a Consuelo Císcar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)