El Consell condemna a mort a les aules de la tercera edat

Les aules de la Tercera Edat, depenents de la Conselleria de Cultura i dels ajuntaments, han fet un treball magnífic des de fa molts anys d'extensió cultural entre la gent major. Malgrat el seu reconeixement fins i tot legal, la Conselleria ha decidit que, si volen, que les mantinguen els ajuntaments. Un autèntic despropòsit que no té cap justificació. Al darrer pressupost no arribava, en total, a 200.000 €. Quan es dediquen encara desenes de milions als grans esdeveniments es tracta d'una quantitat ridícula que realment no representa cap ajuda significativa a resoldre els problemes financers de la Generalitat. Fa evident, però, l'ordre de prioritats que no passen ni per atendre les desigualtats socials ni per promoure la cultura. Entrarà aquest retall dins la filosofia del "¡qué se jodan!" expressada per Andrea Fabra.

NOTA DE PREMSA

EU qualifica de “barbaritat” eliminar el pressupost d’aquestes aules i anuncia que presentarà esmenes al respecte


El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, acusa al PP de “practicar una hipocresia immensa. Presumeix de pressupostos socials però la lletra xicoteta demostra una vegada darrere altra que això només és una mentida propagandística com demostra la supressió dels diners destinats a les aules de la tercera edat”.

Esquerra Unida ha manifestat el seu rebuig a l'eliminació de la partida de les aules de la tercera edat, una iniciativa que funciona des de fa 31 anys i que compta amb una subvenció de la Conselleria de Cultura des de 1984. “Aquest programa ha permès que qualsevol persona major puguera accedir a les diferents activitats independentment de la seua posició econòmica. A més, el programa d'aules va ser pioner en la formació integral de les persones majors en la nostra comunitat i ha servit d'exemple i suport a programes de formació d'adults apareguts en els últims anys”, explica Torró.

El diputat d’esquerres assenyala que el pressupost de totes les aules de la comunitat va ser en 2012 de 151.000 euros, després de retallades que l'han reduït en més d'un 30% en els últims anys. “Enguany desapareix la línia nominativa sense que, fins ara s'haja donat cap explicació”, denuncia.

Esquerra Unida ha anunciat que esmenarà el pressupost amb la intenció que, “com a mínim, es mantinga la, mateixa quantitat de la que disposaven per a aquest exercici pressupostari. Cal recordar que l'ordre reguladora especifica: “el sosteniment d'aquestes aules es realitzarà amb les aportacions econòmiques de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència i de l'entitat que siga titular”, recorda Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)