L'aprovació del PAI Pego-Golf demostra que el Consell posa per davant els interessos immobiliaris en plena crisi econòmica

Va rodant des d'abans de 2008. Aleshores el Consell va frenar la proposta amb una sèrie de durs condicionants. Els problemes que generarà són grandíssims. Un nou Monte Pego, abans de Monte Pego (anant per la carretera de El Verger en direcció a la mar). Però més gran i amb camp de golf. Consumirà uns recursos hídrics que ara tenen un ús (almenys legalment) agrari. I absorbirà tota l'aigua residual que genere la urbanització i la major part de la de la depuradora del poble per a regar el camp de golf i les zones verdes. A Pego hi ha molta aigua (i els informes diuen que no passarà res) però tot té un límit. Realment paga la pena dedicar aquests recursos a regar camps de golf? Per no parlar de les afeccions ambientals i, particularment, patrimonials (a l'aprovació definitiva encara hi ha condicionants a informes de Patrimoni). Tot això suposant que puguen posar una rajola. El pitjor: que el Consell no té altra política que seguirn fomentant el sector que ens ha abocat al precipici i que els promotors ja tenen un segur a llarg termini. Com que ara ja no caduquen els PAIs (ja han modificat les lleis aposta), doncs a esperar a que canvie la conjuntura amb una requalificació aprovada que assegura que els terrenys requalificats són actius amb una valoració comptable molt superior. Qui en surt beneficiat? La gent del poble segur que no. I amb quina cara es presenta el PSOE aprovant aquest tipus de projectes?

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida sol·licita la documentació sobre el PAI de Pego

El diputat d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró ha criticat hui que el Consell segueix apostant per la construcció com a model de desenvolupament: “que la Generalitat autoritze el PAI de Pego, després del que ha caigut i en plena crisi econòmica, és al·lucinant i que compte també amb el recolzament del PSOE encara resulta més significatiu del que aquests partits pensen”. Torró també ha subratllat el problema del consum de l’aigua, ja que “l’aigua de la depuradora està alimentant la marjal i, si en compte d’anar a la marjal es dedica a regar camps de golf, estaran llevant recursos de la marjal”. El parlamentari autonòmic també ha assenyalat que l’execució del PAI suposaria “un increment del 40% de la població (aproximadament 4500 habitants) en una població total d’11.000 habitants”.
 
El diputat d’esquerres considera que la reutilització de les aigües depurades “hauria de substituir consums existents ja i no dedicar-se a consums nous, perquè si no el que fem, és augmentar la demanada d’aigua”. “Es tracta d’una extensió grandíssima que afecta a zones amb jaciments arqueològics i, de fet, encara hi ha pendent un informe de patrimoni que podria afectar a gran part de les superfícies. El Consell no hauria d’autoritzar aquest PAI sense tindre en compte els problemes de patrimoni”, ha declarat Torró. “El Consell posa per davant els interessos dels promotors en plena crisis econòmica”, conclou el parlamentari autonòmic.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)