Cal posar en valor la figura de Vicent Andrés Estellés

Despúsahir la consellera Català va visitar l'exposició sobre Vicent Andrés Estellés que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha organitzat al Centre del Carme (València). Sí, sembla mentida, però la notícia l'han recollida quasi tots els mitjans així que, tot i haver-se publicat el Dia dels Sants Innoncents, no ho sembla, una innocentada (podeu llegir-la, per exemple, a El Punt). Bé, és el que caldria esperar d'una Consellera de Cultura (açò i altres milers de coses que, o no fan o les fan a l'inrevés). Hem aprofitat l'avinentesa mediàtica per anunciar una cosa que havíem preparat fa un temps: que Les Corts demanen al Consell que 2013 a homenatjar i promoure l'impagable figura del poeta de Burjassot. Esperem que no s'hi neguen tot i que ja hem escoltat, fins i tot, citar a Ovidi (i en positiu que és el que al·lucina realment) per fer discursos viscerals anticatalanistes (veieu aquest enllaç si no us ho creieu), així que qualsevol cosa és possible...

NOTA DE PREMSA

EUPV proposa celebrar en 2013 l’Any Estellés

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha registrat una Proposició No de Llei en la cambra autonòmica per a declarar 2013 Any Estellés en homenatge a l’escriptor valencià i amb la intenció de dur a terme accions per posar en valor la seua figura i per a recolzar de forma activa aquelles iniciatives commemoratives que sorgisquen de la societat civil. Torró ha explicat que “des de l'any 2010 es celebra als territoris catalanoparlants la Festa Estellés i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua va editar un CD recopilatori amb motiu de la declaració de Vicent Andrés Estellés com a Escriptor de l'Any 2012. El Centre del Carme de València es va afegir als homenatges albergant, fins el mes de febrer, una exposició titulada Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances, que va ser visitada per la consellera d'Educació  María José Català”.

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes ha recordat que l’any 2013 “ha estat triat per nombroses institucions i associacions per a celebrar-hi l’Any Estellés i retre-li homenatge, en complir-se el 98 aniversari del seu naixement i els vint anys de la seua mort”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)