El Consell no pot supeditar el manteniment dels graus amb menys de 50 alumnes a l’aprovació del Mapa de Titulacions

De nou una sol·licitud d'informació i una resposta evasiva. Fabra va començar prometent transparència. Com no es posen una "negligée" suggeridora per a dormir no sé per on para la transparència. Només pensen en com tapar-se les vergonyes però la manta cada vegada és més menuda (serà efecte dels retalls?) i cada vegada tapa menys. En aquest cas preguntavem per l'aplicació de la norma introduïda per l'inefable Wert (sense dubte el pitjor ministre d'educació que hem patit des del franquisme) de no permetre graus universitaris de menys de 50 alumnes matriculats. Català va dir que se'n permetria un per facultat però quan li preguntem sembla que ella passava per allí. Ens remeten al Mapa de Titulacions, un mapa que no aprovaran fins que no hagen aprovat la creació de totes les universitats privades que calguen. Després, ja se sap, fets consumats. Resultat: la Universitat (la pública, la de veres) cada vegada pitjor i els fills dels treballadors i els aturats doncs, ja saben, a malvendre's al que ens resta d'allò que en deien "mercat de treball".

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha denunciat la “opacitat” del Consell a l’hora de donar informació: “sempre contesten amb qüestions genèriques”, ha assegurat Torró. El portaveu adjunt de la formació d’esquerres va preguntar a la Conselleria d’Educació per la possible supressió dels graus universitaris amb menys de 50 alumnes i el Consell respon “amb generalitats i sense especificar res en concret”. Així, Torró ha denunciat que “tot depèn d’un mapa de titulacions que hauria d’haver estat redactat però sembla que el Consell va ajornar-lo per a donar cabuda a la universitat privada, com ha passat esta setmana amb la Universitat Europea de València”.
Torró ha demanat a la consellera María José Català que, independentment del mapa de titulacions, “es concrete amb criteris per a respectar els graus independentment del nombre d’alumnes”. El diputat autonòmic ha criticat que la mesura de suprimir els graus amb menys de 50 alumnes de forma indiscriminada “no se sustenta en cap criteri que no siga econòmic, no hi ha criteris científics, docents o d’utilitat social”. “El Consell hauria de fixar criteris objectius per mantenir-los independentment del Mapa de Titulacions”, ha afegit.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)