El PP ha optat per afavorir a les universitats privades, en la línia ideològica del ‘¡que se jodan!

Vivim en un món absurd. Si fa poc més d'un parell d'anys la gent (en general, parle) encara creia que els burros volaven, això s'ha acabat. Quan escarbem més enllà de les aparences el món a l'inrevés, capriciós i irracional, que ens dibuixava Lewis Carroll als seus relats sembla més real que no pas aquest en el que ens ha tocat viure. Val, ara el Consell té gravíssims problemes de liquiditat que han provocat una situació generalitzada d'impagaments. Però..., i fa huit anys? Parle de les universitats públiques amb les que el Consell ha acumulat un deute astronòmic des de 2004 (ho teniu molt ben explicat a aquest article d'ahir de El País). Encara no fa un mes que a Les Corts es va aprovar la llei de creació de la Universitat Europea de València, una nova universitat privada més. Ofegar la universitat pública i donar màniga ampla a la privada. És una peça més de la política neoliberal que el PP practica amb veritable fruïció: fer als rics cada dia més rics a costa que hi haja cada vegada més pobres més pobres (permeteu-me l'al·literació). El deute acumulat és de 900 milions i va creixent. No voldran que les universitats entren en fallida... o és que tant els fa?

NOTA DE PREMSA

EU presentarà una PNLL per un nou model de finançament “estable i suficient” de les universitats públiques

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha mostrat la seua preocupació pel deute que arrossega el Consell amb les universitats públiques valencianes des de 2004. “Què passaria si les universitats públiques entren en fallida?”, s’ha preguntat Torró. “Aquest deute fa palès que hi ha responsabilitats polítiques anteriors degudes a una gestió nefasta i, per tant, no poden excusar-se en la crisi”, ha criticat el portaveu adjunt de la formació d'esquerres en Les Corts qui considera que el PP ha optat per una “opció política a favor de les universitats privades, en la línia ideològica del ‘¡qué se jodan!’”.

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha anunciat que la formació d'esquerres presentarà una bateria d'iniciatives per a que el Consell explique com i quan pensen pagar, a més d'una Proposició No de Llei per a demanar un nou model de finançament “estable i suficient” de les universitats públiques.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)