EU alerta de la greu situació per la què travessa el Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani

El Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) és un institut universitari que va nàixer el 1991 amb el patrocini de Bancaixa. Al llarg de dues dècades ha anat creixent amb el suport institucional fins esdevindre un centre de referència en la recerca bàsica de diversos temes ambientals, entre els que destaquen aquells referits a la climatologia i meteorologia (amb una atenció especial a la problemàtica del canvi climàtic), la contaminació atmosfèrica o qüestions forestals (ho podeu comprovar, in situ, al seu portal web). Tant és que haja assolit un prestigi internacional inqüestionable, tampoc no s'ha lliurat de la tissora. De més de 100 treballadors ha passat en dos anys a 48. Ja va patir un ERO al mes d'abril (amb 15 persones al carrer) i se'n prepara un altre que el deixarà amb una funció quasi testimonial. D'aquests problemes i del que tracatarem de fer per ajudar a que no s'execute la sentència de mort que l'amenaça va la

NOTA DE PREMSA

Els diputats Torró i Albiol acusen al Consell de “restar importància” a la tasca d’investigació sobre el canvi climàtic que fa la fundació

Els diputats autonòmics d’EUPV, Lluís Torró i Marina Albiol s’han reunit aquest matí amb membres del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), el qual porta tres anys patint retallades brutals al seu pressupost, una reducció del 50% de la seua plantilla i ara mateix està pendent d'un Expedient de Regulació d'Ocupació sobre més del 50% restant. “La situació del CEAM és d'urgència  Perilla el seu personal, la seua tasca investigadora i inclús la seua pervivència, per això demanem al Consell que actue d'immediat”.

Esquerra Unida ha presentat una bateria de preguntes, diverses sol·licituds de documentació i prepara una Proposició No de Llei per a que s’atenga la situació del CEAM, “especialment el deute històric que manté la Generalitat, el qual ascendeix a 1’2 milions d'euros”.

Torró recorda que aquest institut d'investigació  a diferència dels tecnològics, “no té pràcticament de la inversió privada. És un centre punter en estudis de caràcter ambiental, molt especialment en canvis climàtic, i la necessitat de la inversió pública és vital per a sobreviure”. En els últims anys, el CEAM ha patit retallades molt fortes, s’ha quedat pràcticament en menys de la meitat del seu pressupost, ha patit un reducció la plantilla de 104 a 48 treballadors, i ara està pendent d'un ERO que minvarà encara més aquesta quarantena de treballadors”, assenyala Torró, qui subratlla que si se segueix aquesta tendència de reduccions de personal i pressupost, “el CEAM haurà d'abandonar la major part dels seus projectes i servicis, especialment els realitzats per a la Conselleria d'Infraestructures  Territori i Medi Ambient, que són obligatoris per transposició de normatives mediambientals europees”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)