EU exigeix al Consell una dotació pressupostària per als afectats per la denegació de beques universitàries

Els dirigents de PP tenen ben apresa la lliçó de Goebbels que la mentida ha de ser com més grossa millor per a que siga creïble. Fins el punt que, encara que se'ls nota que cada vegada els costa més, les interioritzen i se les arriben a creure ells mateixos. Una de les mentides grosses ha estat la de les beques universitàries Quan Wert (quin altre!) va obligar a la pujada de les taxes ací van optar per situar-se en els llindars de dalt, especialment per a les segones, terceres i quartes matrícules. Premiar la cultura de l'esforç, en diuen. Condemnar els fills de les classes populars a no poder accedir a la Universitat, això és el que persegueixen (fent lloc, de passada, al negoci de les universitats privades on s'ensenya malament i no s'investiga res). Com que la mesura és clarament antipopular van tractar d'endolcir-la anunciant que anaven a incrementar el nombre i la dotació de les beques en unes xifres fantàstiques. I tan fantàstiques! Fantasia pura, de fet. La cosa és un poc més complicada però, per resumir, van concedir més beques que diners tenien. Així que en van d'haver d'excloure a uns 200 potencials beneficiaris. El cas és que aquestes persones no havien pagat la matrícula a compte de la beca i ara les universitats els hi reclamen el pagament. I van acumulant barbaritats sense que se'ls caiga la cara de vergonya i sense que ni tan sols demanen perdó. No sols és que siguen mals gestors (que ho són, i molt), és que és la conseqüència inevitable d'una política que sols beneficia als molt, molt rics i que es justifica en la filosofia del "¡que se jodan!" que tan il·lustrativament ens va exposar la filla de Carlos Fabra (sí, aquell d'ulleres fosques, veu rogallosa i maneres sicilianes; amb perdó dels sicilians, ja m'enteneu).

NOTA DE PREMSA

Marga Sanz i Lluís Torró es reuneixen amb els joves d’Acontracorrent per arreplegar les seues reivindicacions

El grup parlamentari d’EUPV ha presentat una Proposició No de Llei en Les Corts en la què insta al Consell a establir un mecanisme pressupostari urgent per a garantir la cobertura de les taxes de matrícula de 2011/2012 a centenars d'alumnes afectats per la denegació de les beques. “Hui mateix acaba el termini de 10 dies en el què se'ls ha exigit a aquestos alumnes que facen el pagament íntegre de la matrícula del curs passat. És una situació molt injusta que ha de resoldre’s d'immediat amb una dotació pressupostària que impedisca aquestos pagaments a centenars d'estudiants universitaris.

Torró recorda que l’errada de la Generalitat que havia assignat un nombre superior a les beques pressupostades, “no la poden pagar els alumnes, quan a més, aquestos ja s’han examinat i han acabat el curs anterior”.

EUPV reclama a la consellera Mª José Català que habilite una línia pressupostària per a que es puga cobrir totes les beques que s’oferiren en el seu moment. “Molts dels alumnes afectats per aquesta situació no podran pagar-se la matrícula del curs passat, més l’actual, tenint en compte el brutal augment de taxes que ja estan patint”.

Torró conclou: “l’ofegament que estan patint els universitaris posa en perill el seu futur. El govern del PP està cada dia fent realitat allò de que sols puguen estudiar els rics”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)