Ningú pot entendre que els diners públics vagen a pagar el deute d’una entitat privada, ni que siga el València CF

La notícia s'ha fet pública aquest matí als mitjans, la nota que segueix l'hem treta a les 12:04 i a les 12:51 Císcar, a la roda de premsa del Consell, ja ha anunciat que s'executarà l'aval i la Generalitat esdevindrà accionista majoritari del València. I perquè no de l'Alcoyano (per agranar cap a casa), dic jo? Sembla mentida, però les conseqüències de la nefasta política de l'especulació i la rajola arriben fins ací. Ahir anunciaven que pagarien 133 milions d'euros a les farmàcies per saldar el deute acumulat... fins el 15 de setembre! (És sols un exemple al que podríem sumar els dependents, els proveïdors sanitaris, les escoles i un inacabable etcètera de damnificats). I ara accepten, sense pensar-hi més, el pagament dels 81 milions de l'aval al València. Es pot governar més malament? Ho dubte. I el pitjor és que no sols és que no s'assumeix cap responsabilitat política, és que ni tan sols ningú no obri la boca per demanar perdó i proposar rectificacions. Així ens va!

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigeix al Consell que no pose ni un euro al VCF

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat que la situació en la què es troba el València CF “no ens estranya en absolut. El Consell mai en la vida hauria d’haver autoritzat el procés que ha portat al club fins ací, amb un préstec de 81 milions per pagar, ni tampoc hauria d’haver donat ales al brutal “pelotazo” urbanístic, a la requalificació i venda del Mestalla i la seua nova construcció, i menys encara avalar el crèdit de Bankia. Exigim a Fabra que es plante d’una vegada per totes davant aquest desgavell i que no isca ni un euro de les arques públiques per sufragar el préstec del club de futbol”.
 
Per a Torró, “per molt emblemàtic que siga el VCF, és vital recordar que és una entitat privada i que no es pot rescatar amb diners públics, quan a més, les condicions en les què es troba són fruit d’una mala gestió acumulada en èpoques anteriors, basada en l’especulació”, lamenta.
 
Esquerra Unida insta al VCF a buscar “alternatives que no impliquen l’execució de l’aval, i si en tota cas Bankia ho exigeix, el Consell ha de negar-se frontalment a pagar-lo. Són els propis aficionats i accionistes del València els que han d’assumir el manteniment del club, siguen quines siguen les conseqüències”, adverteix.
 
Torró adverteix: “el que cap ciutadà entendria és que, agafant-se a la modificació de la Constitució i a allò de sufragar com a prioritari el deute bancari, la Generalitat haja de fer-se càrrec del deute del VCF. No sol seria incomprensible, sinó que cauria en la immoralitat que es pagara aquest deute amb el club de futbol abans que els deutes amb col·lectius com els dependents o els discapacitats”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)