Per la gestió pública dels residus de la Vega Baixa i per consensuar política i socialment la ubicació de la planta de residus comarcal

Privatitzacions i corrupció van de la ma. No pot ser d'altra manera. Els poders públics es posen al disposició dels interessos privats i els serveis acaben regint-se per l'obtenció dels beneficis i no de la prestació racional i eficient dels propis serveis. A la Vega Baixa ho saben molt bé. Al límit entre el País Valencià i Múrcia, entre els termes d'Abanilla i Oriola hi ha una autèntica bomba de rellotgeria que s'ha activitat per la tolerància i la connivència de les administracions implicades. Un negoci que ha provocat un gravíssim problema ambiental i sanitari que podria tindre conseqüències incalculables i que, encara que començaran hui a posar-se solucions, tardaria anys en resoldre's amb unes garanties mínimes. I no sols hi ha problemes a La Murada, la corrupció que envolta els negocis d'Enrique Ortiz també té la seua ramificació al Baix Segura. De fet, el famós cas "Brugal", va iniciar ací la seu trajectòria judicial. Eixe és el model de desenvolupament del capitalisme valencià: privatitzacions, rajola i malbaratament.

NOTA DE PREMSA

Els dirigents d'EUPV, Lluís Torró, María Jesús Pérez i Miguel Ángel Pavón consideren que la gestió directa a través d'una empresa pública creada pel consorci evitaria la corrupció, garantiria una gestió sostenible i transparent dels residus i suposaria un estalvi important per a la comarca.

El diputat d'EUPV per Alacant, Lluís Torró, la coordinadora comarcal d'EUPV en la Vega Baixa, María Jesús Pérez, i el membre de l'àrea de medi ambient d'EUPV Miguel Ángel Pavón, han manifestat hui la seua aposta per la gestió directa dels residus de la Vega Baixa a través d'una empresa pública creada pel consorci de residus de la zona XVII. “No volem com el PSOE un nou concurs, volem una gestió pública, transparent i sostenible dels residus de la Vega Baixa”.

Per als dirigents d'EUPV “cal traure la gestió dels residus de l'àmbit del negoci privat tant per a evitar la corrupció, tristament palesa en la peça principal del cas Brugal, que investiga una presumpta trama polític-empresarial al voltant de la gestió dels residus de la Vega Baixa, com per a garantir la gestió sostenible dels residus i impedir que es repetisquen casos com el desastre ambiental del macroabocador d'Ángel Fenoll a La Murada. A més la comarca s'estalviaria el benefici empresarial de l'adjudicatari i el pagament de l'IVA aplicable”.

La formació d'esquerres també aposta per l'obertura d'un debat al si del consorci, obert a la participació d'entitats socials i formacions polítiques amb presència a la comarca, per a consensuar política i socialment la ubicació de la planta de residus. En opinió de Lluís Torró, “es tracta d'un debat que lamentablement mai s'ha produït, generant-se per açò un rebuig social quasi permanent cap a la ubicació d'una infraestructura que la Vega Baixa necessita urgentment i de la qual no disposa per la nefasta i fosca gestió per part del PP del projecte de gestió de residus de la zona XVII”.

Finalment, Pérez i Pavón han manifestat la seua total desconfiança cap a la gestió que la UTE Cespa-Ortiz puga fer dels residus de la comarca amb la seua proposta de planta a Albatera. “Vista la nefasta gestió de la planta de residus de Fontcalent, a Alacant, per part de la mercantil INUSA (participada per Ortiz i CESPA), convertida en un macroabocador en el qual es recicla una part ínfima dels residus de la ciutat d'Alacant i a la qual es porten massivament brosses d'altres comarques, no esperem res diferent a la Vega Baixa per part de l'imputat per presumpta corrupció Enrique Ortiz i els seus socis”, han conclòs.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)