VAERSA ha començat a acomiadar a treballadors sense fer-se efectiu l’ERO

Qualsevol Expedient de Regulació d'Ocupació és, per principi, indesitjable. De fet, ja li han posat un nom que evita la definició clara: regular l'ocupació és l'eufemisme per designar "acomiadament col·lectiu" que era com s'havia dit tota la vida, penseu-hi. Si és en l'administració pública encara és pitjor. No m'entengau mal, no perquè siga pitjor intrínsecament (la pèrdua del treball és dramàtica per a qualsevol persona), sinò perquè se suposa que l'administració pública hauria de ser la garant del manteniment de l'ocupació. I, ja em direu, si no és capaç de sostindre els llocs de treball que ella mateixa ha creat... com collons esperem que siga capaç de garantir la resta! Ací, a aquest país que alguns volen rebaixar a comunitat, damunt ho estan fent tan malament que ni a posta. Vegeu, per exemple, el cas de VAERSA. Una empresa pública gestionada amb criteris més que dubtosos, acaparant funcions pròpies de l'administració a través de les comandes de serveis. Malbaratant recursos amb un organigrama inflat de càrrecs a dit amb nòmines inflades mitjançant complements de productivitat de dubtosa legalitat i substanciosament dotats. Ara, de sobte, descobreixen que això és insostenible. I clar, la seua racionalització passa per reduir de serveis (en compte de veure com es poden prestar de forma més eficaç i eficient) i per acomiadar als treballadors que els presten (en compte de reduir càrrecs inútils i complements). Com sempre, paga pocaroba i, en aquest cas, els espais naturals que es quedaran pràcticament sense personal. De segur que, d'ací a poc temps, algunes d'aquestes funcions les prestaran empreses privades que acabaran costant més diners, oferint pitjor servei i pagant més malament a uns treballadors amb pitjors condicions. Un espai més per a la corruptocràcia: negoci redó. Però, per si tot açò no fóra prou, damunt no compleixen ni les més mínimes regles del decor. Estan aplicant ja l'ERO sense haver-lo aprovat. Ho expliquem a la nota, no vull fer-ho més llarg...

NOTA DE PREMSA

Torró demana explicacions urgents en Les Corts de la consellera Bonig

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha denunciat que aquestos acomiadaments “són absolutament immorals i possiblement no compleixen ni la legalitat. El Consell no té la vergonya ni de guardar les formes”. El grup parlamentari reclama explicacions urgents a la consellera Bonig sobre aquestos fets.

Torró assenyala: “aquest govern ha perdut no sols el sentit de la justícia social i el deure de protegir allò públic, sinó també la sensibilitat. I el que ha ocorregut amb els acomiadaments en RTVV o ara amb els de Vaersa, són una mostra molt evident d’aquesta manca de respecte”.

El diputat d’esquerres exigeix a Bonig que responga a una qüestió clara: “si abans de l'1 de gener s'ha comunicat a VAERSA l'extinció de les comandes de gestió relacionades amb els Parcs Naturals. Evidentment, Bonig ha de retre comptes de l'ERO de forma immediata i no hauria d'esperar a que s'iniciara el període de sessions”, reclama.

Torró afegeix: “mentre el president Fabra, presumeix de la disminució de l'atur, els seus consellers es dediquen a fer-lo créixer amb acomiadaments que no sembla que ni tan sols complesquen la legalitat”, conclou.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)