El Consell no hauria d'eliminar cap de les sis aules dels col•legi de la comarca

Parle de l'Alcoià i el Comtat, però està vivint-se el mateix a totes les zones rurals del país, de nord a sud. És greu que es tanquen aules i que s'augmenten les ràtios (evidentment, allò conseqüència d'açò). Però que es tanquen a les localitats rurals és doblement greu. L'històric desequilibri territorial valencià entre un litoral superpoblat i un interior buit s'ha agreujat notablement en els darrers vint anys. La crisi permanent d'una agricultura ofegada per la globalització i les grans xarxes de distribució i el boom de la construcció ho han acabat d'adobar. Precisament quan aquest darrer, davant els signes d'esgotament dels apartaments i bungalows a les platges (en molts casos, això és un dir), començava a donar ales a algunes poblacions de segona i tercera línia. Quan alguns residents europeus (de vegades joves, encara que molt minoritàriament), cansats de l'aglomeració dels nuclis costaners i conscients que els havien pres el pèl venent-los una propietat a la "Costa Blanca" que de vegades es trobava en una solana on l'unica vista del mar que es podia tindre era comprant-se una "marina" pintada a l'oli en el mercadet d'Ondara o Xaló, començaven a "colonitzar" els petits nuclis rurals de les valls d'interior, nyas coca! La crisi s'ho ha endut tot per davant. I si hi ha alicients per viure en un poblet d'un centenar de cases on la tranquil·litat és la norma, els alicients s'han de veure reforçats amb serveis. Perquè sense serveis la població, particularment la més jove, acaba pegant a fugir. Si téns fills i no els pots dur a escola, què hi fas?

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró, portaveu adjunt d’EU a Les Corts, considera que les mobilitzacions aturaran la constrarreforma educativa

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida a Les Corts Valencianes, Lluís Torró exigeix a la Conselleria d’Educació que rectifique i faça marxa enrere en la seua intenció “d’eliminar sis aules als col·legis públics de la comarca. Es tracta d’un retall injustificat que només respon a la premeditada intenció del Partit Popular per acabar amb l’educació pública”.
 
Segons el portaveu de la formació d’esquerres “el mapa escolar dibuixat per la Conselleria d’Educació és un despropòsit, es tracta d’un atac a l’educació pública i, més concretament, a les línies en valencià i a les escoles rurals”.
 
D’acord amb les previsions de la Conselleria d’Educació, en infantil s’eliminaran aules en Alcoi al Romeral i a l’Horta Major; i a la resta de la comarca en el Rico Sapena de Castalla i en el Colegi Rural Agrupat L’Encantada de Planes. A més, segons el projecte, desapareixeran dos línies de primària, el col·legi Francisco Cloquell de L’Orxa i El Bracal de Muro.
 
La mobilització dels estudiants front a la contrarreforma educativa del Ministeri d’Educació i contra els retalls de la Conselleria d’Educació, així com les properes manifestacions del conjunt de la comunitat educativa “demostren el fracàs de la política educativa del Partit Popular, del projecte de la llei Wert i dels retalls de la Conselleria”.
 
Per això, des d’Esquerra Unida, Torró anima a “continuar lluitant per un dret bàsic. Una eina imprescindible per eixir de la crisi, perquè la formació ens permetrà construir un model econòmic viable i més just”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)