El Consell no mou ni un sol dit per la supervivència dels instituts tecnològics

El Consell ha presentat públicament una nova Estratègia Industrial Valenciana. Fum. Focs d'artifici sent benevolents. L'anterior, presentada una setmana abans dels pressupostos de 2012 (a novembre de 2011, doncs), no tenia un euro de pressupost. Es va limitar a modificar la "literatura pressupostària", afegint-hi esments a les línies pressupostàries que any rere any i cada vegada amb menys dotació apareixien als pressupostos. En aquesta ja anuncien que no posaran diners, almenys de moment. Gran estratègia! Tot ho fien al que arribe d'Europa i sembla que ho fan per això. El que no és gens raonable es vendre aquestes inicitaives mentre, alhora, estan ofegant els institutos tecnològics (agrupats a la xarxa REDIT) amb els seus impagaments. Els instituts van acomiadant personal qualificat mentre el Consell rep diners d'Europa per a aquestes qüestions i no salda els deutes que ha adquirit pels mateixos conceptes. Es troben atrapats en una dinàmica infernal en la que arroseguen a tota la societat valenciana. I no és d'ara.

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida recull de nou la preocupació dels treballadors dels centres REDIT i exigeix al Govern que pague “d’una vegada per totes”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha qualificat l’actitud de la Generalitat “d’indolent, pels continus impagaments a aquestos centres que estan posant-los en una situació de naufragi imminent”. Esquerra Unida ha anunciat mesures parlamentàries per intentar “desbloquejar una situació que teòricament hauria d’estar ja desbloquejada amb l’alçada de la suspensió de pagaments a l’IMPIVA que ha de suposar l’arribada de 77 milions d’euros. Volem saber què ha passat amb aquestos diners que no arriben als centres”.

Torró ja es va reunir el passat mes de desembre amb els comitès d’empresa de la xarxa REDIT, els quals ja traslladaren la terrible situació per la que travessen a causa dels impagaments de la Generalitat Valenciana, i dels continus incompliments de la Conselleria d’Economia i Indústria. “Les coses no han canviat ni el més mínim. La situació dels instituts tecnològics és insostenible i per tant aquestos diners han d’arribar com siga per a que puguen seguir els projectes i rebre les subvencions de la UE. És una cadena que no pot aturar-se”. Torró ha denunciat que s’estan patint Expedients de Regulació d’Ocupació arran dels impagaments de la Generalitat i, per tant, la supervivència dels REDIT “depèn d’un fil”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)