El Consell ha de pagar urgentment als Instituts Tecnològics de la Xarxa REDIT

I torne sobre el que vaig dir a una entrada recent: la insostenible situació dels Instituts Tecnològics valencians provocada pes impagaments de la Generalitat s'ha d'acabar. Ja! I crec que no cal afegir res més.

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EUPV): “A dia de hui, la Generalitat és l’encarregada de gestionar aquesta subvenció”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha presentat una Proposició No de Llei (PNLL) que insta al Consell a “ordenar, de manera urgent, la transferència a l’IVACE dels fons necessaris perquè es facen els pagaments pendents als Instituts Tecnològics, i puguen tancar-se les justificacions encara pendents de 2011 i 2012 i així poder donar continuïtat als projectes, molts dels quals són plurianuals”. Torró ha recordat que, una vegada ja justificats per l’IMPIVA i desbloquejats els fons de la Unió Europea al desembre passat, la Direcció General de Projectes i Fons Europeus de la Generalitat és l’encarregada de gestionar aquesta subvenció, per a la qual li són transferits 88 milions d’euros, segons la Comissió Europea, o 77 segons la Conselleria d’Hisenda”.

El diputat d’esquerres, que ha recordat que el deute de la Generalitat és de 75 milions d’euros per subvencions impagades d’anys anteriors, considera que aquesta situació és un llast per a la nostra eixida de la crisi i el valor afegit de la producció valenciana i que, per això, ha de ser una prioritat pagar i justificar les ajudes compromeses pendents i retingudes per la Conselleria d’Hisenda, a fi d’evitar nous bloquejos dels fons de la Comissió Europea, donada la caducitat d’aquests, i la urgent necessitat d’impedir que tornen a produir-se retards en l’execució i justificació d’unes ajudes finalistes”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)