El testimoni de veïns a l'incendi de Simat de la Valldigna constata el retard de l’arribada dels efectius

Castellano insisteix que els retalls no afecten a la prevenció i extinció d'incendis. I, clar, el sol gira al voltant de la terra (què és plana, no ho dubteu). Si els retalls no afecten en res només hi ha una explicació: estaven reballant els diners a mans plenes perquè sobraven efectius. Per tant o eren uns irresponsables malbaratadors abans o són uns irresponsables retalladors ara. Però no patiu, la culpa la té el Ponent.

NOTA DE PREMSA

EU reclama explicacions a Castellano sobre els repetits retards dels mitjans per arribar a l’extinció dels incendis

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha mostrat la seua preocupació pel desenvolupament de l’incendi que a hores d’ara ha afectat ja els termes municipals de Barx, Simat de la Valldigna, Gandia, Xeresa i Xeraco. “Confiem en que les flames puguen ser sufocades el més prompte possible, però de nou ens preocupa el temps de reacció que han tingut dels efectius. Castellano ha de donar explicacions de per què estem assistint en repetits incendis al retard en l’arribada dels efectius d’extinció. Sospitem que els sistemes d’alerta estan fallant i que les retallades tenen molt a veure”, assenyala.

Torró recorda que en els incendis de l’estiu passat a Andilla i Cortes de Pallàs, o en els més recents a la Marina, “hem constatat a través dels testimonis dels veïns de les zones afectades, el retard dels mitjans d’extinció del foc. El conseller Castellano haurà d’explicar què està fallant, per què sembla que els sistemes d’alerta no estan funcionant com toca i els mitjans arriben més tard del que hauria de ser i per tant el foc s’amplia”.

El parlamentari ha mostrat la seua preocupació “perquè a més del retard de l’arribada dels efectius, si se suma unes condicions meteorològiques dolentes, com són les actuals, amb un vent molt elevat, les conseqüències són desastroses”, subratlla. Per altra banda, el regidor d’EUPV a Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, ha anunciat que presentarà una moció en l’ajuntament en la què reclamarà més mitjans d’extinció i la prevenció d’incendis.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)