La gestió en cultura, justícia i indústria de Peralta i Miró ha estat nefasta per a Alcoi

Consellers i directors generals alcoians que no han fet pràcticament res pel seu poble. Bé, s'ha de reconèixer que Trini Miró va ficar (una mica forçadament, cal dir) Alcoi a la Llum de les Imatges. Però pel que fa a diners per a l'Ajuntament, ha seguit la consigna de Camps: als zaplanistes/ripollistes ni un clau! La prova més evident és l'endarreriment en els pagaments del Teatre Calderón, un projecte del que la exconsellera en va ser la seua principal impulsora quan era regidora de cultura de l'Ajuntament. Pitjor (infinitament pitjor, quasi diria jo) ha estat l'herència de Peralta. Com a conseller d'Indústria, com si no hagués estat. I com a conseller de Justícia ens ha deixat un morrió infumable: obligar l'Ajuntament a executar unes obres per càrrec de la Conselleria (en dues fases 3'5 milions d'euros)... sense signar cap conveni!!!! I ara busca qui t'ha pegat. La promesa verbal de bescanviar les instal·lacions judicials actuals per les noves podria resultar un negoci quan la bombolla immobiliària, però ara... (continuarà)

NOTA DE PREMSA

Torró reclama al Consell que assumisca 8,2 milions d’euros pel Calderón i que pague amb celeritat

El portaveu adjunt d’Esqurra Unida del País Valencià (EUPV) a Les Corts, Lluís Torró, anuncia una bateria de preguntes a la consellera de cultura, Mª José Catalá, sobre el Teatre Calderón. El grup parlamentari d’esquerres vol saber “per què s’incompleix reiteradament el conveni signat per la Conselleria i l’Ajuntament d’Alcoi posposant els pagaments i els reconeixement de deute; per què només s’han pagat 1,6 milions d’un total de 5,8 milions als que s’havien compromès; per què al pressupost de 2013 ni tan sols es reflexa la quantitat pactada d’1,7 milions i apareixen només 400 mil euros;.... entre d’altres”.

Segons explica Torró l’obra del Calderón va costar un total d’11 milions d’euros i Conselleria de Cultura s’havia compromès a fer-se càrrec del 75% de l’obra: “fins ara només han pagat 1,6 milions, l’Ajuntament encara no ha cobrat 2011 i 2012 que suposen 1,8 milions i per a 2013 només hi ha 400 mil euros. Segons el conveni a aquestes altures Conselleria hauria d’haver pagat 5,8 milions i no ha fet efectiva ni la quarta part. Per això reclamem que assumisca i amb celeritat el 75% del cost total, és a dir 8,2 milions d’euros”.

Per tot això, el diputat d’esquerres considera que “la gestió de Trini Miró i Rafa Miró al capdavant de la conselleria ha estat nefasta per a la ciutat d’Alcoi, perquè el cas del Calderón (tot i ser el més important econòmicament) no és un cas aïllat. La mateixa dolenta gestió que va suposar la Conselleria de Justícia en mans de Miguel Peralta amb els 3,5 milions d’euros que va gastar l’Ajuntament d’Alcoi en una intervenció que era competència autonòmica”. Torró considera que “l’actual president del PP d’Alcoi, Rafa Miró, exsubsecretari autonòmic de Cultura, hauria d’eixir a explicar que va fer per Alcoi amb el seu càrrec, una desfeta que ha d’assumir (i ja vorem com acaba el tema dels sobrecostos). Una càrrec públic que no assumeix responsabilitat i que des de el seu nomenament com a líder de la dreta alcoiana no ha aparegut en pública absolutament per a res, ni per a explicar l’inviable projecte que pretén La Española i que alguna cosa tindrà a veure amb la seua actual responsabilitat al Consell”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)