Després de l’incendi de Barx i amb unes condicions climatològiques complicades de cara a la setmana santa, és un perill la manca de recursos dels agents mediambientals

S´ha convertit en un tema recurrent però segueix sense resoldre's el tema de la manca de mitjans dels agents forestals. No tenen ni per a gasoil, i no és cap broma. Amb una retallada brutal del personal dels parcs naturals podem confiar que ploga prou entre el dijous sant i Sant Vicent. Les condicions meteorològiques per als incendis seran menors i l'afluència de gent als espais naturals també. La política del Consell és transparent: creuar els dits.

NOTA DE PREMSA

EUPV denuncia la manca de mitjans tècnics i humans per afrontar la vigilància mediambiental en setmana santa

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha denunciat la manca de mitjans que pateixen els agents mediambientals al País Valencià. “Als espais naturals no hi ha personal ni per a vigilar amb garanties ni per atendre els visitants després de les retallades de personal i, damunt, als agents se’ls demana que assumisquen part de les tasques que abans es feien des del personal de VAERSA i no ho poden assumir”, ha declarat Torró qui considera que “el risc que suposa per al medi ambient és evident”. A més, el parlamentari autonòmic ha assenyalat que el problema “es farà visible si succeeix alguna catàstrofe, com un incendi”.

Torró subratlla les “nefastes condicions climatològiques” i “l’augment de la càrrega de visites als espais naturals, especialment es setmana santa, doncs la crisi fa que la gent busque alternatives barates per passar les vacances”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)