El procediment judicial ha demostrat que l’IVF va avalar crèdits de la CAM a Juan Ramón Avilés sense objecció ni aclariments

Si hi ha una conclusió inqüestionable de l'eterna comissió d'investigació sobre la CAM és que el PP ha eludit sistemàticament qualsevol responsabilitat. Els càrrecs anomenats per la seua iniciativa (a les Corts o als ajuntaments) no recorden ni tan sols qui els hi va fer la trucada per proposar-los de formar part de l'assemblea de l'entitat per no parlar-ne dels òrgans d'administració i de control. Però el cert és que personatges com Juan Ramón Avilés (ex-regidor del PP a l'Ajuntament de Múrcia) no sols no van complir el seu paper sense que cap persona de les els va proposar i avalar els hi demanara comptes sinó que, a més, se'n van aprofitar de la seua posició privilegiada per a obtindre crèdits per a lucratives (o pretesament, ja que van acabar sent un fracàs estrepitós) operacions urbanístiques. El que ja resulta intolerable és que l'Institut Valencià de Finances donara el vist-i-plau a aquestes operacions. L'IVF hauria d'haver supervisat les caixes valencianes (així li obliga la legislació vigent) però es va limitar a "fiscalitzar" els processos electorals (entre cometes perquè a la vista dels fets semblen amanyats i farcits d'irregularitats) i a sancionar els informes que autoritzaven crèdits als dirigents de l'entitat. El cas d'Avilés és sagnant, no per les condicions (com s'ha dit en alguna ocasió) que estaven en la mitjana del mercat, sinó per la forma d'obtindre'ls: societats interposades a nom de familiars, elevat risc de l'operació, quantitats elevadíssimes, assumpció del risc exclusivament per la CAM,... En definitiva, un tractament de favor indecent i, molt probablement, il·lícit. Segur que sols va ser una casualitat que Avilés fora del PP i haguera estat nomenat pel PP, segur...

NOTA DE PREMSA

EU demana que els responsables de l’IVF compareguen de nou en la comissió d’investigació de la CAM de Les Corts

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha recordat que la investigació del jutge Gómez Bermúdez ha demostrat que Juan Ramón Avilés – destacat militant del PP de Múrcia- va rebre 20 milions en crèdits per a projectes urbanístics -Vereda Sucina- avalats pels informes de l'IVF, “el qual que no hi va posar cap objecció. La CAM era, de fet, l'única entitat financera que va sustentar aquest projecte especulatiu i ruïnós”. Torró subratlla: “directius i ex consellers de la CAM han actuat en la comissió de Les Corts com ho han fet davant el jutge: no reconeguent cap responsabilitat. I els directius de l’IVF no han volgut declarar majoritàriament en seu parlamentària, així que exigim que compareguen abans que es tanque i almenys la comissió haja servit per alguna cosa”.

El parlamentari d’EUPV considera que l'IVF ha estat “com a mínim còmplice d'aquestes irregularitats, ja que els seus informes es van limitar a avalar les propostes de la caixa sense posar cap objecció ni exigir aclariments. Els responsables de l'IVF haurien de tornar a comparèixer davant la comissió parlamentària davant aquesta nova informació contrastada en el procediment judicial per a depurar-ne les responsabilitats politiques pertinents”, exigeix.

Per al diputat d’Esquerra Unida, en la comissió d’investigació a Les Corts, “s'ha fet palès que la intervenció de l'IVF respecte a la CAM es va quedar molt lluny de les competències que li confereix la legislació, deixant la supervisió en mans del Banc d'Espanya. Sols va exercir les competències en els processos electorals i en la supervisió formal de les concessions de crèdits als directius de la CAM”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)