El sainet del memoràndum del Tajo Segura demostra el desficaci de la política hidrològica del PP

Arias Cañete aprofita que el Pisuerga passa per Valladolid per dir que calen més embassaments. Literalment. Les recents inundacions i vessaments de rius (entre ells el Pisuerga al seu pas per "Pucela") serveixen per a dir que cal més obra pública. Segueixen pensant que la ciutadania és imbècil. El que passa és que fins ara la gent no es preocupava massa i acabava creient aquest retòrica que sols beneficia els bancs i les grans constructores. I és que, i entre ja en l'assumpte, la política hidrològica que planteja el PP sols té un fil conductor: beneficiar aquests interessos privats amb diners públics. La resta, tant els hi fot. Ara la totpoderosa Cospedal vol finiquitar el Tajo-Segura (i de pas amb tota la politica de transvasaments), per collons. Abans d'això, però, caldria valorar els drets adquirits durant els anys de funcionament de la infraestrcutura i, sobretot, planificar una nova gestió hidrológica que allibere Múrcia i el sud del País Valencià de la dependència de transvasaments externs. Però, clar, això significaria abandonar explícitament les reclamacions (el famós "agua para todos" i l'Ebre) i implementar una nova política que atenga les directrius europees i s'inspire en la Nova Cultura de l'Aigua. En comptes d'això ens venen una vegada més propaganda. I és que ja no ens sorprenen en res...

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, qüestiona el valor jurídic i legal d’aquest memoràndum, “sobretot si una de les comunitats implicades que és Castella la Manxa no pensa signar-lo. Aquest document té tota la pinta de ser una operació de propaganda dels governs del PP del País València i de Múrcia, per a llançar una cortina de fum sobre la decisió de retallar els cabdals que vénen a través del transvasament”, subratlla.

El parlamentari afirma que els governs del País Valencià i de Múrcia “haurien de preocupar-se més per aplicar una nova política de gestió de l’aigua, que ens alliberara progressivament de la dependència d’aportacions externes. En funció de la implantació d’aquesta política i no en cap altre escenari és quan s’hauria de disminuir progressivament el volum d’aigua transvasada fins fer innecessari el transvasament”, explica el diputat.

Esquerra Unida considera que s’ha de posar fi a la política de transvasaments. “El Tajo-Segura per a l’única cosa que està servint és per a matar el riu Segura”, adverteix el diputat, qui insisteix que la finalització d’aquesta política ha de donar-se, “tenint en compte els drets històrics adquirits, i cal actualitzar els plans hidrològics, aplicant la Directiva Marc de l’Aigua, la qual garantitza els cabdals suficients per a que els rius complisquen la seua funció ecològica que és la primordial”, subratlla Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)