El Consell està llançant gasolina als parcs naturals i desprotegint-los

Crec que ja ho he comentat en alguna altra ocasió: sentir els arguments de la consellera Bonig quan parla del medi natural esgarrifa. Aquesta bona senyora aplica el seu dogma ideològic neoliberal absolutament acientífic a qualsevol cosa. Faria igual de mal en qualsevol parcel·la de gestió que li hagueren encomanat. El que passa és que, en la qüestió ambiental s'hi suma el que els economistes anomenen "externalitats" (allò que un determinat medi, natural o social, proporciona als processos econòmics i que no es comptabilitza com a part dels mateixos) en proporcions molt superiors a qualsevol altre camp i amb dificultats de càlcul de les mateixes infinitament més grans. Així, quan es van plantejar el que la seua particular eufemística anomena "racionalització del sector públic" (traducció: acomiadaments massius d'empleats públics), van mirar l'empresa mediambiental (Valenciana d'Aprofitament Energètic de Residus, S.A., VAERSA; encara que no la jutgeu per les sigles perquè fa moltíssimes altres coses) i van pensar: pero on retallem? I ho van tindre clar de seguida, pels parcs naturals. Per a aquestes persones les floretes i els animalets (així els anomenen en l'intimitat) tenen un valor basat en el seu aprofitament exclusivament crematístic. En el cas dels espais naturals protegits (massa protegits per a ells, d'aci poc ho podrem comprovar abastament, ja ho veureu), doncs com a atractiu turístic. Acomiadem els tècnics i reduim el treball de les brigades de manteniment; deixem espai per a l'aparició de serveis oferits per empreses privades. Acabarà eixint més car i, a més, tindrem uns serveis pitjors. I a la curta? Doncs que tenim espais naturals sense brigades de manteniment en l'època que reben més visitants i en la que hi ha un major risc d'incendis forestals. De vegades sembla que s'ho passen bé jugant a la ruleta russa: com que creuen que el cap a qui apunta la pistola no és el seu...

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida considera que la reducció de les brigades deixa aquestos espais en situació extrema de perillositat

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts, Lluís Torró, ha demanat explicacions al Consell sobre la “irresponsabilitat i risc extrem” que suposa deixar sense les brigades de manteniment, quan existeix el major perill d’incendis, a parcs naturals com el de la Calderona o el de les Hoces del Cabriel.

Torró qualifica “d’autèntica bogeria que en ple mes de juny de les dues brigades que hi ha al parc natural de la Serra Calderona, una se’n vaja a l’atur. El Consell actua just al contrari del que hauria de ser, aplicant retallades quan l’any passat es cremaren 50.000 hectàrees”, lamenta.

Per a Esquerra Unida, deixar de contractar a les brigades en estiu, “és kamikaze. La seua tasca és fonamental, perquè vigilen les àrees forestals d’especial importància des de punts elevats, perquè recolzen els escassos mitjans disponibles, pels treballs de neteja de tallafocs que realitzen, etc.”.

El parlamentari reclama a la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, que explique “quins criteris ha seguit per decidir aquestes retallades que suposen, poc menys que llançar gasolina als nostres parcs naturals, perquè estan desprotegint-los. És d’una irresponsabilitat supina”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)