La hipocresia del Consell és tan tremenda que celebra els Jaume I mentre executa un ERO en el CEAM

Ahir parlava de Risto Mejide i els premis Jaume I. Hui hem esmorzat amb la crònica de la mort anunciada del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM). Ara se'n van al carrer 15 de 30, però fa dos anys que van fent retallades i reduint el centre a la mínima expressió. Enguany s'havien presssupostat 200.000 € (d'un pressupost total de 800.000) per fer efectiu l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Si la situació econòmica és (segons el PP) conjuntural, quin sentit té que es gasten diners en acomiadar a la gent en compte de mantindre els llocs de treball? Un: els molesta que la gent pense.

NOTA DE PREMSA

Torró acusa a la Generalitat de “ningunejar” la tasca d’investigació de referència que fa el centre

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró ha assenyalat que l’Expedient de Regulació d’Ocupació al Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), “és una estocada brutal a la investigació en el País Valencià. És vergonyós que mentre la Generalitat celebra amb grandiloqüència els Premis Jaume I, que precisament guardonen la investigació, s’execute un segon ERO en aquest centre, desmantellant-lo pràcticament”, critica.

Torró acusa al PP “d’acomiadar, justificant-ho en la crisi, a treballadors d’aquest tipus, gent d’altíssima qualificació, pràcticament insubstituïbles. Ni tan sols per criteris econòmics està justificat aquest ERO. Al final els acomiadaments no suposaran cap estalvi, sinó que portaran un cost econòmic major, perquè s’utilitzen els diners que podrien gastar-se per mantenir els llocs de treball dels investigadors per acomiadar-los”, subratlla.

Per a Esquerra Unida, l’ERO en el CEAM “portarà conseqüències molt dolentes. Recordem que és un centre de referència amb molt de prestigi. El missatge que envia la Generalitat als joves investigadors és en definitiva que aprenguen ràpid idiomes per anar-se’n a altres països a treballar, ja que ací no tenen cap futur”, critica.

Torró recorda que aquest institut d’investigació “no té pràcticament inversió privada. És un centre punter en estudis de caràcter ambiental, molt especialment en canvis climàtic, i la necessitat de la inversió pública és vital per a sobreviure. El CEAM haurà d’abandonar la major part dels seus projectes i servicis, especialment els realitzats per a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, que són obligatoris per transposició de normatives mediambientals europees”.

Esquerra Unida ja presentà fa mesos preguntes i una Proposició No de Llei en Les Corts, en la què exigia que es frenara aquest ERO i es protegira el CEAM, el qual porta anys patint retallades brutals al seu pressupost i una reducció del 50% de la seua plantilla. “El PP ha fet cas omís a les nostres reivindicacions i l’ERO ara és una estocada de mort”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)