Cal que el Consell prenga mesures per a revertir els danys ocasionats per les obres del port esportiu d’Altea

Ja hi ha sentència definitiva. La història del port esportiu Campomanes, a Altea, és llarga i peluda. No es tracta sols dels mals genèrics de l'abús de construcció de ports que alteren la línia de costa i el fons de la plataforma costanera per tal de satisfer les necessitats dels milionaris (almenys els que posseeixen iots). En aquest cas es van carregar una pradera de posidònia. Estaven advertits que no podrien restaurar-la, però la cobdícia quasi sempre hi pot més. Ara, després d'una llarga trajectòria judicial, han guanyat els demandants.I què passarà? Restauraran el mal fet? Això demanem...

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha demanat al Consell que prenga les mesures per a desestimar definitivament el projecte del port esportiu Luis Campomanes d’Altea i així recuperar l’estat anterior, arran de la sentència del Tribunal Suprem que tomba el projecte. També ha declarat que s’ha demostrat que no són possibles les mesures compensatòries establertes per a l’aprovació de l’informe d’impacte ambiental. Així, Torró ha destacat que des d’Esquerra Unida “ens felicitem per la segona sentència que tomba el projecte i exigim a la Generalitat la restauració al seu estat original de la zona malmesa per les obres d'ampliació, i a la vista dels informes presentats per la Universitat d'Alacant, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat Politècnica de València i la Universitat d'Almeria, li demanem que abandone la pretensió d'ampliar el port esportiu esmentat, atès el seu elevadíssim impacte ambiental”.

Segons ha explicat Torró, els estudis aportats pels grups conservacionistes elaborats per les Universitats d'Alacant, València i Balears “posen de manifest que es veurien afectades de forma crítica i irreversible més de 40 hectàrees de praderies de Posidònia oceànica i exemplars de nacra (Pinna nobilis) que existeixen en la zona, protegits tots dos com a prioritaris en la Directiva d'Hàbitats de la Unió Europea”. “Igualment es produirà una alteració greu de l'hidrodinamisme, enfangament de les zones adjacents a les zones d'obra, o fins i tot de les platges pròximes”, ha afegit el portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes.

Finalment, ha destacat Torró, tots els estudis i proves pericials presentades pels grups ecologistes i realitzades durant la fase de prova del procediment, “demostren la nul·la efectivitat dels trasplantaments de plantes de Posidònia oceànica realitzats que, al contrari del que s'ha pretès, han suposat la mort de les plantes trasplantades i l'afecció negativa per erosió i descalçament dels exemplars de la zona d'extracció per a les proves de trasplantaments”.

“Per això exigim que en els futurs projectes d'ampliació o construcció de nous ports esportius no siga esgrimida per l'Administració com a ‘mesura correctora’ el trasplantament de mates de Posidònia oceànica, ja que és inviable econòmicament i ambiental”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)