El PP està convertint la qüestió de la llengua, de manera molt intencionada, en un autèntic sainet surrealista

Ja he comentat en alguna entrada l'estratègia del PP de reviure la Batalla de València. No hi insistiré massa, doncs. Malauradament açò serà un tema recurrent. La nota de hui ve a compte de les declaracions del president de l'Acadèmia, l'historiador Ramon Ferrer (que per cert vaig tindre com a professor en alguna assignatura de la carrera). Sembla el típic blaver de sentiment que no pot defensar aquestes postures en públic ja que sap perfectament de la seua acientificitat (hauré inventat un neologisme?). Però el va posar el PP i ha de fer concessions. Ja sabeu que des d'EU hem qüestionat la necessitat de la ditxosa acadèmia (com diu La Gossa Sorda: "qui t'ha parit que t'entenga"). Però si ha de tindre alguna utilitat, aquesta rau en la independència dels acadèmics (malauradament no es pot dir el mateix de la seua vàlua acreditada en el camp de la filologia, especialment entre els que s'orienten a estribor). Si el president accepta pressions polítiques, bona nit cresol!

NOTA DE PREMSA

Torró (EU): “O el president de l’AVL s’ajusta al dictamen sobre la definició del valencià o que se’n vaja ja mateix”

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha qualificat l’anunci del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramón Ferrer, de “total baixada de pantalons davant el PP i la seua croada secessionista. Sembla que el Consell li ha pegat un bon toc d’atenció, fet que considerem molt greu, tenint en compte que està qüestionant-se l’autonomia, autoritat i capacitat d’una entitat com l’AVL. Si Ferrer va a qüestionar el dictamen sobre la nostra llengua, el que ha de fer és anar-se’n ja mateix”, reclama Torró.

Per a Esquerra Unida “és injustificable i està fora de tota raó que el president de l’AVL estiga disposat a cedir davant els interessos tòxics, manipuladors i acientífics del PP, qui està immers en la batalla de la llengua des de fa unes setmanes amb un objectiu molt concret: tapar tota la brutícia que li supura pels casos de corrupció al seu sí”, critica el parlamentari.

Torró considera que l’actitud de Ferrer “és incomprensible, perquè d’una banda no pot decidir, com sembla que ho ha fet, de manera individual i davant la sorpresa de la resta d’acadèmics, sobre aquesta suposada revisió, i d’altra banda, perquè no hi ha res que revisar, donat que estaria qüestionant-se el substrat científic de la llengua”.

El diputat assegura que recórrer a aquestos anuncis de revisió de la definició del valencià “és, com tota la campanya del PP, summament perillós. No hi ha res que debatre, no és opinable perquè és una qüestió científica. La definició de la RAE s’ajusta de forma molt clara i objectiva al fons de la qüestió, és inclús respectuosa amb les sensibilitats de la definició de la llengua que parlem els valencians”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)