Eliminar el requisit de la formació i el prestigi acadèmic per als membres de l'AVL és obrir la porta a posicions acientífiques

Ja ho sabeu: el PP, amb l'excusa de l'estalvi, vol retallar els organismes estatutaris. En el fons això té un efecte merament cosmètic. És curiós com entren a sac en aquestes institucions i en l'acomiadament de treballadors públics, però no se'ls sent prometre (encara que al capdavall ni tan sols ho intentaren) retallar els sobrecostos o establir pleits per a recuperar diners malbaratats en contractes i adjudicacions dubtoses. Però, com sempre, hi ha dobles intencions: una cosa és el que diuen i l'altra, ben diferent, el que fan. Fins i tot en aquest cas, i supose que per seguir atiant el foc de la secessió lingüistica, han proposat (ja veurem que hi ha d'això quan tingam la llei a la mà) que no es demane com a requisit per als futurs acadèmics (que s0haurien d'elegir entre ells mateixos) formació o prestigi. És a dir, que podria acabar d'acadèmic qualsevol persona encara que fora un ignorant confès en matèria filològica. Si hi penseu bé, estan reconeixent implícitament que els únics que poden sostindre posicions secessionistes entre el valencià i el català són necessariament illetrats. Nyas!

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida afirma que la reducció de membres de l’AVL és un “atemptat a la pluralitat”

El portaveu adjunt d’EUPV, Lluís Torró, ha acusat al PP “d’extralimitar-se” en la seua reforma de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. “La proposta va més enllà de la reducció del nombre d'acadèmics. Si la reducció ja era problemàtica per la seua inamovibilitat, encara ho és més quan el que pretén el PP és substituir la llei per una nova. Les tres modificacions que pretén imposar el PP són directament inadmissibles. La reducció del nombre a la meitat és exagerada, no suposa cap estalvi econòmic important i atempta a la pluralitat de criteris que hauria de tenir una institució d'aquest tipus”. Esquerra Unida exigeix que descarte d’immediat aquesta reducció.

Torró ha afegit que les altres dues modificacions de l’AVL són “intolerables. Eliminar el requisit de la formació i el prestigi acadèmics és obrir la porta a les posicions acientífiques. I en la mateixa línia es troba l'eliminació del dictamen sobre la unitat de la llengua del preàmbul. És una picada d'ull al secessionisme blaver, que exigim que el PP rectifique per atendre a les recomanacions contundents i assenyades del CJC, el CES i la pròpia AVL”, reclama.

El parlamentari d’Esquerra Unida afirma: “esperem que el PSPV no dubte en rebutjar el projecte. El NO d'EUPV està assegurat amb aquestes condicions. Si el PP cercava consens ha agafat el camí que més l'allunya de l'acord”. Torró recrimina als populars: “ressuscitar la Batalla de València amb un interès exclusivament partidista i de generar una cortina de fum és d'una irresponsabilitat majúscula. Fabra faria bé de pensar-s'ho dues vegades i rectificar, perquè va camí de ser no sols el president que va heretar l'atur i la corrupció i no va saber donar-li cap solució, sinó el que va crear noves fractures en una societat valenciana empobrida i cabrejada”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)