Els Instituts Tecnològics (REDIT) pateixen un maltractament històric per part del Consell del PP

A la nota podeu llegir els meus arguments, a l'entradeta tractaré d'explicar-vos el que argumenta el PP. Bé, no, perquè acabaríem prompte: segons ells no ho fan bé, ho fan perfecte. Fan just el que cal fer, de vegades és dolorós, diuen, però és pel nostre bé. Ja us dic que resulta difícil justificar els impagaments del Consell. Uns impagaments que han provocat ja 18 expedients de regulació d'ocupació (ERO) d'uns instituts que representen la segona fila de l'escarransida R+D+I valenciana. La segona després de la Universitat pel que fa a la recerca en general; però si el que parlem és de transferència de tecnologia (en plata: tecnologia aplicada als processos de producció o a la innovació de productes o materials) són la primera línia. Què no paguen? Doncs ja ho faran. Ells són els nº 1 (el PP, vull dir) en la defensa i promoció de la política industrial. No, no deixen en absolut que la realitat els espatlle la seua ficció: eixe país meravellós en el que ens han fet creure (o han volgut, la cosa va per barris) que vivíem; el paradís en la terra. Se'n recordeu de Camps?

NOTA DE PREMSA

EU insta al PP a reflexionar sobre models de política industrial i de recerca com el basc

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha defensat hui, en el marc de la Comissió d’Indústria, una Proposició no de llei de la formació d’esquerres sobre la transferència urgent a l’IVACE (anterior IMPIVA) dels fons necessaris perquè es facen els pagaments pendents als instituts tecnològics. Torró ha recordat la “tasca imprescindible en matèria d’investigació” i ha criticat “l’històric maltractament” del Consell del Partit Popular amb els instituts tecnològics, que s’ha traduït en 18 Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) i 500 acomiadaments. “Això suposa una alarmant fugida de cervells i un llast per a l’eixida de la crisi”, ha afegit Torró. Així, el portaveu adjunt d’EUPV ha demanat al Consell que pague les partides retingudes per Hisenda, “a fi d’evitar el tancament de les ajudes de la Unió Europea”.

Per a Esquerra Unida “el PP explota estratègies industrials fantasmals, amb una informació de partida extremadament deficient, conclusions dubtoses i una aplicació imaginària”. “Aquesta estratègia sembla tenir com a únic objectiu adaptar-se a l’estructura d’ajudes de la Unió Europea”, ha explicat. I a més, “també sembla que el futur dels instituts tecnològics passa per la fusió, un eufemisme que, en realitat, es refereix a les retallades que patiran”, ha postil·lat.

Finalment, Torró ha reivindicat la política industrial i de recerca de territoris com ara el País Basc, que no pateix canvis en funció dels diferents governs: “no hem d’anar fins a Finlàndia, només hem d’observar com una política de recerca industrial, el País Basc ha aconseguit sostenir amb una estructura industrial que en els anys 80 es va veure en un greu perill”. El portaveu adjunt de la formació d’esquerres ha recordat que el País Basc “és el territori de l’Estat espanyol on menys atur hi ha” i ha convidat al Partit Popular a reflexionar-hi.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)