L’olor que pateixen els veïns de la planta de residus de El Campello és insuportable i el PP es riu a la cara d’ells

Ha estat greu que el PP haja rebutjat la nostra proposta (que no es renovara la Autorització Ambiental Integrada a la planta de residus de El Campello gestionada per FCC) però el pitjor ha estat el to. Els veïns que han vingut a la comissió no han pogut suportar la primera intervenció de l'alcalde de Santa Pola (i ara diputat, és clar). Han hagut d'abandonar la sala de comissió indignats. La situació de la planta és insostenible. Jo he estat a la porta i l'olor era tan forta que em va provocar mal de cap i ganes de vomitar. No vull ni pensar el que pateixen els veïns dia rere dia. Normalment es fa difícil suportar la supèrbia i la col·lecció d'arguments fútils, falsos i extemporanis amb els que defensen les seues posicions. Però quan ho fan davant de persones afectades és una actitud ignominiosa. Comprensió? Delicadesa? Són termes que no existeixen en el manual d'estil del PP. O almenys no s'empren si no es tracta del Papa, del Bigotes, de Calatrava, d'Urdangarín,...

NOTA DE PREMSA

El PP es nega a retirar-li l’autorització ambiental a la planta de residus del Campello

El portaveu adjunt d’EUPV, Lluís Torró, ha defès aquest matí en la Comissió de Medi Ambient de Les Corts, una Proposició No de Llei en la què exigia la retirada i no renovació de l'autorització ambiental integrada a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, qui explota la planta integrada de tractament de residus urbans al paratge de les Canyades, en el Campello. El PP ha votat en contra d’aquesta proposta. “Aquesta planta ha generat i genera moltíssims problemes de salut als veïns, els quals han estat constant i absolutament ningunejats per la Conselleria, qui s’ha posat clarament al costat de l’empresa que és la que genera les molèsties. Ara que caduca l’autorització vigent era el moment idoni per a donar el pas, que increïblement al PP no li ha donat la gana donar”, ha lamentat Torró.

El parlamentari ha recordat que la planta “genera un olor tan constant i permanent que és senzillament insuportable, i amb pocs minuts en la zona, el mínim que t’entra és mal de cap i ganes de vomitar. És un problema greu que s’inicià des que es posà en marxa la planta i malgrat les queixes, els informes mèdics dels pacients, les denúncies, etc., la Conselleria no ha resolt la situació, i hui hem tornat a comprovar que no té cap interès de resoldre-la. Sembla que ni han estat en la zona per comprovar el que viuen dia a dia els veïns”, ha criticat durament.

Torró ha exigit al PP, sense èxit, que explique què pensa fer al respecte del tancament de la planta, “perquè el que ha fet hui és riure’s a la cara dels veïns, els quals han patit la seua desídia davant els nombrosos indicadors de que l'empresa i les instal·lacions no compleixen l'autorització concedida”, ha recriminat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)