Bonig ha d'explicar la sagnia de diners públics de Vaersa en contractes amb despatxos d’advocats privats

Fer clients, generar una xarxa d'empreses que reben diners públics; amb això s'aconsegueix que et deguen favors i un flux de diners que acabarà retornant en part cap al PP. Quin sentit pot tindre si no que tenint una defensa jurídica per part de l'advocacia de la Generalitat per 3.600 € anuals, se'n gasten quasi dos milions en 6 anys? No sols ho fa VAERSA, és doncs un modus operandi del règim del PP. El que passa és que VAERSA ho ha fet amb major intensitat i adreçant els contractes a un bufet d'advocats específic: Bru. I sense concursos públics pel mig. I així va la cosa...

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida ja denuncià fa un any que el Consell s’havia gastat des de 2006 la friolera d’11’6 milions d’euros en assistència jurídica privada

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha exigit la compareixença urgent de la consellera d’Infraestructures i Medi Ambient, Isabel Bonig, sobre la “desorbitada” despesa de Vaersa –dos milions d’euros des de 2006- en advocats privats. “Aquesta xifra, hui feta pública a un mitjà de comunicació, no ens sorprèn en absolut, tenint en compte la quantitat total d’allò que el Consell portà gastat en assistència jurídica privada des d’eixe any i fins 2011:_11’6 milions d’euros, tal i com ja denunciàrem fa mesos des d’Esquerra Unida. Vaersa és la segona empresa de la Generalitat que més gasta en aquesta qüestió, malgrat tenir els serveis de l’Advocacia de la Generalitat que costen 3.600 euros anuals. És el malbaratament elevat a la màxima potència”, critica Torró.

El parlamentari d’esquerres insta a Bonig a no continuar amb aquestes externalitzacions, “esperem que no siga una fidel seguidora dels anteriors consellers que han passat per Vaersa. Li exigim responsabilitats, que explique com pot ser que es contracten tant a la lleugera i durant tants anys uns serveis privats, tenint els lletrats de l’Advocacia de la Generalitat”.

Per a Esquerra Unida “la querència del Consell per entregar a mans privades les assistències jurídiques en temes de pleits, denota, d’una banda la necessitat que té aquest govern de donar-li vist i plau jurídic a actuacions que en moltes ocasions ratllen la legalitat, i sembla que per a aquesta tasca necessita a empreses externes que li facen informes a la carta. És més, les decisions del Consell acaben estant molt judicialitzades perquè en portar les actuacions al límit d’allò legal, acaben rebent molts reclamacions”, explica.

Torró afegeix: “la relació del Consell amb aquestos bufets d’advocats és quid pro quo, perquè a canvi dels informes jurídics que rep, òbviament les empreses s’omplin les butxaques amb factures caríssimes que són pagades amb diners públics. Aquesta relació està eixint-nos molt cara i, a més, com molt bé diu el Tribunal de Comptes, probablement és irregular, perquè les adjudicacions a aquestos despatxos d’advocats es fan a dit”.

Esquerra Unida recorda que el cas de Vaersa, “és especialment greu. Els 2 milions d’euros que s’han gastat suposen un 17% de les despeses en assessorament jurídic del Consell. És increïble que es pague açò quan aquestos serveis estan garantits per l’Advocacia de la Generalitat, per un preu a l’any de 3.600 euros”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)