Sembla que Bonig estiga negociant la reforma de la llei urbanística sols amb promotors i constructors

Vinga a ensenyar la poteta. Aixó és el que va fent Bonig en el tema de la reforma de l'infumable Llei Urbanística Valenciana, la LUV, i tot el que li penja. Ja veurem en que acaba la reforma però probablement acabem en el mateix punt encara que potser per un camí més recte. Ací el que prima no és la preservació del sòl i del paisatge, l'ús racional dels bens escassos. Tampoc no compten massa (de vegades no gens) els drets de les persones a un habitatge digne, ni tan sols els drets dels xicotets propietaris. El que importa són els interessos dels grans propietaris, dels promotors i de la banca. Ja sabeu, qui paga mana.

NOTA DE PREMSA

La formació d’esquerres ja denuncià el sistema “metre per metre perquè contribueix a l’especulació”

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha exigit a la consellera de Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, que pose damunt de la taula “d’una vegada per totes” la reforma de la llei urbanística, “i deixe de soltar globus sonda des de fa més d’un any, perquè sembla que està negociant la modificació de la normativa sols amb els constructors i no amb la societat en el seu conjunt”. Torró ha fet referència en concret a la reclamació que té el Consell pendent amb els promotors pel sòl en paratges naturals.
 
El parlamentari d’Esquerra Unida recorda que la seua formació ja denuncià aquest sistema que es basa en l’entrega de metres de sòl segons els construïts pels constructors. “Aquest mètode contribueix perillosament a l’especulació en el sòl protegit, permetent a més que molts termes municipals que no tenen molt de sòl es puguen totalment urbanitzar. Genera que el desequilibri territorial s’accentue”, adverteix.
 
Torró subratlla: “temem que el fet que la conselleria no vullga fer pública la quantitat de sòl cedit fins ara, destape que no s’haja complit la norma establerta. A més, ens preocupa que el Consell estiga ballant-li l’aigua als constructors i que unes de les poques càrregues que se’ls imposen no les complisquen, i per tant, açò supose un perjudici al patrimoni públic”. Esquerra Unida reclama a Bonig que faça públic les dades sobre sòl protegit que ha passat a ser públic, “i quina part està pendent de materialitzar-se. No anem a permetre que es perdone a qui no ha complit”.
 
El diputat conclou: “el Consell està, lamentablement, perpetuant el model de construcció on l’especulació urbanística és la reina. És inconcebible que l’obcecació arribe hui encara a tals extrems, més quan part de la responsabilitat de la crisi que vivim ara la té aquestes polítiques generadores de bombolles que ha practicat el PP”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)