Català ha d'explicar les factures a les empreses Taroncher

Aquesta nota és una continuació de l'anterior. Ja hem registrat una sol·licitud de compareixença de la consellera per a que ens explique com és que han tornat a contractar amb el grup Taroncher i, de pas, quins criteris empren per a adjudicar els contractes menors (a dit).

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha sol·licitat la compareixença de la consellera Mª José Català per a que done explicacions sobre una rectificació enviada per la consellera a respostes de fa aproximadament un any, en la què queda constància que durant eixe temps la consellera amagà dos contractes menors de la empresa Dv-Cuatro SL, propietat dels fills de Taroncher. “És estrany i sospitós, especialment quan l’empresa és de qui és, i la consellera tarda un any en enviar a més una rectificació que corrobora que aquesta empresa facturà quasi 75.000 euros. Tot el que envolta el cas Taroncher és poc nítid i ens porta a dubtar sobre el presumpte tracte a favor a aquesta família vinculada al conseller. I el més greu de tot és que seguim esperant explicacions que mai arriben”.

Esquerra Unida preguntà per escrit a la Conselleria d’Educació pels contractes menors per obres adjudicades a l’empresa Dv-Cuatro SL. Obtingué una resposta -signada el 24 d’octubre de 2012- segons la qual només es va subscriure un contracte menor. Tanmateix, el passat 8 de novembre, la consellera Català envià una rectificació de la resposta reconeixent que en l’exercici tancat de l’any 2011, va subscriure dos contractes menors amb l’empresa Dv-Cuatro. Així mateix també reconeixia que s’ha tramitat el pagament d’un altre contracte menor en el present exercici 2013. En una altra resposta a una sol·licitud de documentació, finalment la consellera Català confessava que en realitat, l’empresa dels fills de Taroncher facturà 74.289,95 euros.

“És inevitable pensar que aquesta manca de transparència amaga alguna cosa. I el que ens sembla més sagnant és que amb tot el que envolta aquest nom, el Consell continue a més adjudicant contractes a aquesta empresa, com es confirmen en 2013. Exigim respostes immediates de la consellera a tot aquest assumpte, perquè ja advertim que no anem a quedar-nos de braços creuats davant de tanta opacitat”, critica Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)