Bonig amaga informació sobre el crèdit de l’Institut Valencià de Finances (IVF) a VAERSA

Ja he comentat en diverses ocasions l'afany privatitzador de la consellera Bonig. La penosa situació de les arques públiques valencianes li ofereix una excusa perfecta: cal fer caixa com siga. Resulta que VAERSA és una de les empreses més rendibles de la Generalitat. La raó es troba en què té en propietat (o participa) de diverses instal·lacions de gestió de Residus Sòlids Urbans (RSU) i altres residus. El 2011 l'IVF va concedir un crèdit a aquesta empresa per fer inversions en algunes d'aquestes plantes, ja han passat més de dos anys i dubtem que els diners s'hagen invertit en allò que tocava. Ho hem preguntat i, com sol ser habitual, ens han respost que de salut, bé gràcies... És a dir, no han respost. Mentrestant, la consellera ja ha explicat als treballadors de VAERSA i a l'opinió pública que va a vendre tot el que puga, probablement també alguna de les plantes en les que s'ha (o s'havia d'haver) invertit amb aquells diners. Diuen que l'home és l'únic animal que entropessa dues vegades amb la mateixa pedra. Ho diran pels qui no tenen el carnet del PP en la butxaca, aquestes n'entropessen dues, tres, quatre,...

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts Lluís Torró presentà una bateria de preguntes a la consellera en les què demanava explicacions sobre el crèdit de 10 milions d’euros que va concedir l’Institut Valencià de Finances (IVF) en 2011 a Vaersa per a la remodelació de les plantes de residus. “Les preguntes eren molt concretes i les respostes han sigut tan genèriques que no diuen absolutament res. La consellera no respon a la qüestió sobre els terminis previstos per a les inversions, i açò provoca sospites sobre l'incompliment dels mateixos. Es tractava d'un préstec finalista que seguim sense tindre cap seguretat que estiga destinant-se per allò pel que va ser concedit”, afirma Torró.

El parlamentari d’esquerres acusa a més a la consellera Isabel Bonig de “no estar contribuint en absolut a resoldre el caos en la gestió dels residus al País Valencià. En dos anys i mig, tan sols ha estat capaç d'aprovar un Pla Integral de Residus (PIR) totalment continuista, el qual sols aporta com a novetat la incineració i té una ampla contestació social. Mentrestant continuen els problemes sense resoldre”, critica.

Esquerra Unida afirma que la conselleria sols contempla la gestió dels residus “exclusivament com a negoci. L'anunci de la venda de les participacions de Vaersa a les plantes de Xixona i La Marina és un autèntic despropòsit. És, com diu la dita: vendre la casa i pagar lloguer. S'aconsegueixen diners ràpids per a hui a canvi d’ingressos segurs per el futur que recauran en mans privades. Una pèssima gestió que sols beneficia a aquestos interessos privats que obtenen guanys espectaculars amb la gestió dels residus darrere dels quals s'amaguen trames corruptes com Brugal”, critica Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)