Cal readmetre els treballadors acomiadats per l'ERO anulat a VAERSA. Són imprescindibles per al medi ambient

Ja sabeu (hi confie, almenys) que VAERSA va patir un Expedient de Regulació d'Ocupació a finals de 2012. Com va passar en el cas de RTVV, aquest ERO (que afectava a 278 treballadors d'un total de més de 1.400) va ser declarat nul pel Tribunal Superior de Justícia. A diferència del que han fet a RTVV, la Generalitat ha recorregut la sentència. Les expectatives que guanyen el recurs són mínimes ja que l'anulació de l'ERO venia determinat perquè no va ser negociat. Quan arribe la sentència definitiva VAERSA es veurà obligada a readmetre a tots els acomiadats i, atengau, a pagar els salaris de tramitació! (és a dir, els salaris íntegres des del moment del seu acomiadament). Els acomiadaments, a més, no van ser objectius, es van centrar en dos col·lectius: treballadors poc dòcils i tècnics mediambientals, particularment els que treballen en els parcs naturals. El que demanem és ben senzill: si al final haurem de pagar els seus salaris, que ho facen a canvi de continuar amb el seu treball. Un treball que, en el cas dels acomiadats, era evidentment útil. Fins i tot, indispensable.

NOTA DE PREMSA

EUPV presenta una PNLL en defensa del personal de VAERSA

El portaveu adjunt d'EUPV en Les Corts Lluís Torró, ha registrat una Proposició No de Llei (PNLL) en defensa dels treballadors i treballadores de VAERSA que "aposta per una política mediambiental extensiva i integral, encaminada a la conservació dels espais naturals i d'un ús compatible amb la seua sostenibilitat." "Per això és necessari comptar amb el personal adequat, tant en formació com en nombre" i "demanem que després de la nul·litat de l'ERO en VAERSA, reincorpore els treballadors i treballadores afectats als seus llocs de treball i mantinga a ple rendiment les instal·lacions associades a la xarxa d'espais naturals per a dur a terme programes realistes i efectius per medi ambient de qualitat".

"La situació actual del medi ambient valencià es podria qualificar de precària després de la retallada tant en inversions com en personal, necessaris per a dur a terme les actuacions convenients per a seguir avançant en els objectius de conservació i millora del nostre entorn. Com a conseqüència de l'acomiadament de prop de 200 treballadores i treballadors de VAERSA a través d'un ERO declarat nul pel TSJ de València i que en aquests moments es troba recorregut per la Generalitat davant el Tribunal Suprem, la situació dels nostres espais naturals s'ha vist deteriorada en tots els nivells d'actuació, amb les conseqüències negatives que està tenint tant per a la conservació, protecció i divulgació del patrimoni natural com per al turisme i per a aquells productors que en el seu moment es van acollir a la Marca Parcs com a segell de qualitat dels seus productes", ha explicat Torró.

Així, el portaveu adjunt d'EUPV en les Corts Valencianes recorda que "la riquesa mediambiental del País Valencià és una realitat reconeguda des de tots els àmbits socials, polítics, científics i conservacionistes". "La gran biodiversitat que alberga el territori valencià -afegeix- està representada en els 22 espais naturals protegits de la xarxa valenciana i en desenes de micro reserves, LICs, zones ZEPA i altres figures de protecció, moltes d'elles incloses en la Xarxa Natura 2000 reconegudes per la Unió Europea".

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)