Davant la petició de presó per als gestors de Terra Mítica, el Consell no pot mirar cap a altre costat

Als lladres de Terra Mítica (bé, per a ser sincers, a alguns dels lladres) els ha passat com a Al Capone, els han trincat per frau fiscal. Van muntar tot un entramat d'empreses pantalla i factures falses per a eludir el pagament d'impostos i posar-se diners a la butxaca per no fer res. Les evidències són clamoroses però un dels responsables fa quatre dies encara actuava com a gerent en organismes dependents de la Generalitat. Coneixeu a algú que haja dimitit o, com a mínim, haja assumit algun tipus de responsabilitat política? Si el coneixeu, feu-m'ho saber, jo no en conec cap...

NOTA DE PREMSA

EU reclama a la Generalitat una investigació pròpia sobre els diners públics estafats en Terra Mítica

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts Lluís Torró, afirma que la instrucció sobre el cas Terra Mítica i les penes de presó sol·licitades ara per l’Advocacia de l’Estat però també per la Fiscalia als directius del parc, “demostren les greus irregularitats que es produïren en la construcció del parc temàtic. Cal recordar que la Generalitat formava part de la societat, era accionista i impulsora del parc, i òbviament aquesta trama corrupta l’ha perjudicada. Per això, considerem necessari que faça la seua pròpia investigació d’aquest tema i, exercisca totes les accions oportunes per a recuperar com a mínim part dels diners que ha estat quedant-se la trama de corrupció”, reclama Torró.

Torró explica que les irregularitats en el parc temàtic que ara investiga la Justícia per dos costats, “demostren que la construcció de Terra Mítica era simplement una operació per al enriquiment il·lícit d’empreses que, a més, estaven pròximes al PP i als cercles de Zaplana, i no per al foment turístic de Benidorm, que es posà com a excusa”, subratlla.

Per a Esquerra Unida, la Generalitat “no pot quedar-se de braços creuats davant aquest assumpte, que s’arrossega des de fa ja molt de temps i que té oberts ja dos camins judicials. Cal una investigació que esbrine quants diners públics s’emportà aquesta trama, i si existia la complicitat directa que ens temem entre l’administració i aquesta trama de corrupció”, apunta Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)