És indecent gastar-se diners públics en clubs de futbol, i més en època de crisi

Ja hem denunciat reiteradament la política d'avals als clubs de fútbol valencians. Mentre la misèria s'estèn com una taca de petroli enmig d'una reserva marina, el negoci del fútbol segueix propiciant una bombolla que haurà d'esclatar en algun moment. Fitxatges per quantitats pantagruèl·liques, sous astronòmics, drets d'emissió indecents, operacions urbanístiques fraudulentes, evasions i el·lusions fiscals (de futbolistes i de clubs), deute amb la seguretat social, sous impagats en els esglaons més baixos dels professionals,... Els aficionats podem oblidar-nos de tot això quan seiem davant la televisió contemplant el magnífic espectacle d'un Barça-Madrid o un Atlètic de Madrid-València. Les habilitats dels gladiadors moderns enlluernen. Tard o d'hora, però haurem de fer front a la realitat. El precedent valencià és just l'exemple del que hem d'evitar: que es vullga resoldre els problemes financers d'aquesta faràndula amb diners públics. No sols no és just, és que, a més, no resol res. En dubteu? Pregunteu-li al president del València.

NOTA DE PREMSA

EUPV demana la compareixença del conseller Moragues per les sancions de la UE a tres equips de futbol valencians

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts Lluís Torró, ha demanat responsabilitats polítiques al Partit Popular per les sancions que vol imposar la Unió Europea a tres equips de futbol valencians i, per aquest motiu, ha demanat la compareixença del conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, per a que explique com pensa resoldre l’assumpte dels avals la Generalitat Valenciana. “Entenem que és indecent gastar-se diners públics en clubs de futbol que per molta afició que tinguen no deixen de ser empreses privades, i més en època de crisi”, ha explicat Torró qui ha recordat que “des d’Esquerra Unida hem denunciat des del principi els avals de l’Institut Valencià de Finances, concedits per Francisco Camps, però també ajudes fraudulentes com els patrocinis i la compra de drets d’emissió”.

Segons ha destacat el diputat d’esquerres, les sancions de la UE “compliquen encara més el futur d’aquests avals”. Així, el conseller Moragues hauria “de donar compte sobre què pensen fer amb aquesta denúncia i com pensen resoldre el contenciós dels avals. Torró també ha recordat que l’eurodiputat d’IU, Willy Meyer, va preguntar fa huit mesos a la Comissió Europea si era lícit assumir nou deute públic per avalar els clubs de futbol i si els clubs rebien un tracte fiscal igualitari en comparació amb la resta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)