La nova sentència sobre Marina d'Or és un nou colp a l'urbanisme especulatiu

A poc a poc els tribunals van posant al seu lloc les barbaritats urbanístiques del PP. No són totes, ni tampoc de vegades afecten al cor del problema, però el degoteig de sentències que anul·len procediments oberts demostra que feien (i fan) les coses malament. La borratxera de poder els ha conduït a abusar-ne obertament. Ara paguen l'arrogància, a més de fer-nos pagar a tots els plats trencats d'una gestió nefasta.

NOTA DE PREMSA

El diputat d'EUPV a Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha valorat positivament la nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana el PAI Marina d'Or Golf per no respectar la normativa mediambiental en vigor i que se suma a una sentència contrària prèvia del mateix òrgan judicial sobre el projecte urbanístic ubicat a Cabanes. "El PAI Marina d'Or Golf és un monstre urbanístic, fill dels pitjors temps del "pelotazo" que depredava el nostre territori, amb més de 18 milions de metres quadrats. Aquesta nova sentència és un nou colp a l'urbanisme basat en l'especulació".

Torró qüestiona seriosament el recolzament que ha tingut sempre, des del Govern Valencià, aquest megaprojecte urbanístic, "aquesta nova sentència anul·la l'Homologació del projecte Mundo Ilusión que va aprovar la Generalitat Valenciana i que va ser un dels fonaments per acreditar la seua suposada legalitat. El PP ha estat jugant a afavorir els interessos privats del seu amic Ger i el seu mastodòntic PAI. El TSJ els ha deixat despullats davant de la ciutadania".

El parlamentari del grup d'esquerres ha assegurat que el Consell ha de donar explicacions urgentment per la seua actuació en la tramitació del PAI Marina d'Or Golf, "d'acord amb la nova llei 6/2006, el projecte no és viable i no pot tindre una DIA favorable, i el Consell ho havia de saber, però va callar i deixar fer a l'empresari".

"També han d'explicar com afecta aquesta sentència a la cessió de terrenys privats per a la instal·lació del parc virtual del Consell, Mundo Ilusión, o la reclassificació de sòl que pertany a l'espai protegit del Desert de les Palmes", finalitza afirmant Torró, "ens trobem davant d'uns interrogants que el govern ha d'esclarir necessàriament".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)