diumenge, 2 de febrer de 2014

Castellano sembla estar encabotat en que el Sol dóna voltes a la Terra

Qualsevol dia ens ho fotran mitjançant decret: "no existeix la llei de la gravetat, qui la defense públicament serà sancionat...". Bé, segurament ho farien en castellà, per allò que ho entenga més gent. Perquè ells ho són molt; de valencians, vull dir. El cert és que ja no saben a que recórrer per a fidelitzar la seua gent. Fins i tot militants que n'han fet ostentació sempre públicament (no parle de votants, perquè quan preguntes, ni ara ni abans, sembla que els haja votat mai ningú) trauen foc per la boca, blasmant del govern de Rajoy i, no digam, del Consell de Fabra. Les perspectives són molt magres. I com que són gent tan rigorosa i sensata, doncs a ressuscitar el cadàver pudent de l'anticatalanisme. De pas, li fan un favor grandíssim a Rajoy en la seua croada contra l'independentisme rampant del Principat. Això sí que els preocupa, segur que més que els resultats electorals finals: que isquen a la foto i estiguen a les candidatures a un lloc destacat. Al cas de Castellano i Fabra potser encara s'hi juguen més. I ara que hi pense, no va ser Rajoy el que tenia un cosí que no tenia molt clar allò del canvi climàtic?

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “És infame l’ús partidista que fa el PP contra el dictamen científic de la llengua”

El portaveu adjunt d’EUPV, Lluís Torró, considera “inassumibles” les declaracions de Serafín Castellano sobre que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua “ha perdut tot el sentit” per la definició que apareix al Diccionari Normatiu Valencià. “A més d'encabotar-se en què el Sol dóna voltes al voltant de la Terra es veu clar quina era la intenció de la reforma de l’AVL: controlar-la. És infame que es faça un ús partidista contra un dictamen científic sobre el que no hi ha cap controvèrsia entre els filòlegs”.

Torró afegeix: “el PP demostra estar molt esglaiat per les perspectives electorals quan recorre a aquestos arguments per mobilitzar a la part més atàvica dels seus votants. Saben que la ciutadania valenciana està ansiosa per posar-los en el carrer i no dubten en desprestigiar organismes que ells mateixos van impulsar per tractar desesperadament d'evitar el que és evident que és inevitable: la fi del règim del PP al País Valencià”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada