És injustificable que el govern valencià faça publicitat de l'incineració de residus quan no té garanties de cap tipus

Ahir pel matí, encara embolcallat entre llençols i mantes, em va encendre el que vaig sentir a la ràdio-despertador. Un anunci a la desconnexió valenciana de la SER pregonava les bondats de la incineració de residus. Perdó, 'valorització energètica', en diuen Bonig i companyia. Resulta que per a açò sí que hi ha diners! Els residus es traslladen de nord a sud del país, viatgen centenars de kilòmetres, les plantes de tractament estan desbordades perquè en queden moltes per construir, els abocadors s'omplen a un ritme accelerat, no hi ha a penes recuperació de residus mitjançant el compost, els abocadors generen greus problemes sanitaris, els abocaments il·legals assetgen comarques senceres,... I volen solucionar-ho cremant-los. Sense parar-se a pensar en les conseqüències que pot tindre per a la salut i el medi ambient. Sense promoure la reducció de la producció de residus. Sense tindre resolt ni tan sols com ho faran. Però ja preparen a la gent per a la 'solució final'. Amb mentides..., o amb mitges veritats, que encara són pitjor. Poca vergonya? Això seria tindre'n...

NOTA DE PREMSA

És injustificable que el govern valencià es gaste diners en aquesta campanya publicitària quan no té garanties de cap tipus sobre la incineració

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha demanat la compareixença de la consellera Isabel Bonig en Les Corts, “per a que ens explique com pot ser que hagen posat en marxa una campanya publicitària en els mitjans de comunicació per a vendre les bondats de la incineració, quan ni tan sols tenen clar com van a desenvolupar aquesta pràctica en la seua política de gestió de residus, i el que és més important, no tenen garanties ni mediambientals ni d’afecció a la salut”. Esquerra Unida preguntarà en Les Corts, a més, sobre el cost econòmic d’aquesta campanya.

El parlamentari acusa al Consell de “transmetre una idea enganyosa als valencians i valencianes sobre la incineració de residus, i ens duu a pensar que els seus interessos romanen en omplir les butxaques de qui fa negoci amb la política de residus”, critica Torró. “Bonig pretén resoldre el fracàs del Pla Integral de Residus actual amb la incineració com a panacea, quan aquesta pot suposar problemes ambientals greus, difícils de controlar, especialment en la salut de les persones”.

Per a Esquerra Unida “és injustificable la posada en marxa d’aquesta campanya que ha costat diners de les arques públiques. El Consell hauria d’estar movent-se en altre plànol, el de crear consciència sobre la reutilització, el reciclatge, i el consum responsable, i tanmateix fa tot el contrari”, apunta Torró.

El parlamentari subratlla la necessitat “d’una nova política de residus que prime fonamentalment la reducció de la producció i la proximitat en el tractament”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)