Les prospeccions petrolieres poden fer un mal irreversible a l'ecologia del litoral valencià

El seu posat va des de la impassibilitat fins la indignació, tot passant per la indiferència, la displicència i altres actituds variades. Em referesc als responsables del Consell quan se'ls pregunta o interpel·la a Les Corts. El que no fan mai és donar una versió ajustada als fets. A base d'obviar preguntes i fer gal·la d'una memòria molt selectiva, acaben oferint mitges veritats. En definitiva, menteixen, pretenen fer-nos creure el que no és. En el cas que ens ocupa la pretensió era fer veure que han mantingut sempre la mateixa posició contrària a que s'explore la possibilitat de trobar (i extreure) petroli del Golf de València. Però no enganyen ningú. Quan manava Zapatero els faltava poc per agafar el fusell i 'tirarse al monte'. Cotino va arribar a convocar el Consell Rector del Parc de les Columbretes i, segons l'acta, el representant dels ecologistes estava amb els ulls com a plats, incrèdul davant l'actitud radical de l'aleshores Conseller de Medi Ambient. Ara, a més que la nova consellera (la Thatcher valenciana, li han posat de malnom i ella se'n vanta) diu públicament que 'tant de bo' es trobe petroli, tot són formalismes, però de forment,ni un gra. I ho tenen fàcil (legalment, dic), els informes són contundents: les repercussions de les prospeccions són brutals. Sols heu de pensar que s'empren bombardejos sònics equivalents a 10.000 vegades el soroll d'un avió a reacció. El risc és per a la fauna (especialment els cetacis) i els terratrèmols. Amb els informes poden dir perfectament: no. I què diuen? Posen condicions. Condicions? Per a què?

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d'EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha criticat hui, durant la compareixença del secretari autonòmic d'Infraestructures, Victoriano Sánchez-Barcaiztegui, en el marc de la Comissió de Medi Ambient, Aigua i Ordenació del Territori, les prospeccions petrolieres en la zona de les Illes Columbretes. Torró ha criticat que "el Consell es limita a fer al·legacions als estudis d'impacte ambiental però no s'oposa frontalment al projecte, simplement posen excuses". El portaveu adjunt d'EUPV ha recordat que la consellera Bonig ha dit que no s'oposa".

El parlamentari autonòmic ha demanat al Consell que s'opose a les prospeccions petrolieres que "poden fer un mal irreversible a l'ecologia del litoral valencià" i ha criticat que "simplement es limiten a posar condicions per a la declaració d'impacte ambiental". "Nosaltres hem demanat i, evidentment el PP ha dit que no, que sobre la base dels estudis i sobre l'anàlisi de l'impacte ambiental, la proposta del Consell siga que el Ministeri no done la declaració d'impacte ambiental, que diga no a les prospeccions petrolieres", ha afegit Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)